Med en vecka kvar till elitserien åker IFK Kungälv  under fredagen upp till Lidköping för match mot Villa i Sparbanken Lidköping Arena.

Fredagens match blir det sista testet för IFK Kungälv innan elitseriepreimären mot Kalix den 23 oktober.

Bakom sig har IFK Kungälv en försäsong där laget gått runt på ett stort antal spelare för att hitta en formation som ska få ut det mesta av truppen när allvaret drar igång.

– Vi har hård konkurrens om platserna i laget och vi hoppas att vi får med oss en bra prestation från kvällens match som vi kan ta med oss inför serien, säger IFK Kungälvs lagledare Jörgen Sjöholm.

Fredagsmatchen blir ett eldprov för IFK Kungälv mot ett Villa som på hemmaplan brukar lägga i gasen i botten från början.

Efter fredagens match väntar sedan tre ispass för IFK Kungälv under måndagen, tisdagen och torsdagen innan laget nästa fredag den 23 oktober flyger upp till Kalix för elitseriepremiären.

Fredagen efter det väntar hemmapremiär för IFK Kungälv då Sirius kommer till Västkusten. Beslut om den matchen spelas på Skarpe Nord eller i Ale Arena tas på onsdagen eller torsdagen nästa vecka. Ett beslut som beror på väderleken och hur arbetet med isen på Skarpe Nord går kommande vecka.

Nu på måndag börjar vaktmästarna sitt arbete med att frysa upp isen på Skarpe Nord inför den stundande bandysäsongen i Kungälv.

– Jag struntat i resultatet mot Villa. Det vi behöver känna är att vi är trygga i vårt spel och att vi är med på vad vi måste göra. Jag tycker ändå att matchen mot Vetlanda i förra visar att vi har kapacitet. Det är när elitserien börjar målen och resultaten blir viktiga och nu ska vi skärpa till de sista detaljerna. Målsättningen är att ta två poäng uppe i Kalix i premiären, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen.

Matchen startar 19.30 och för er som inte följer matchen på plats går den att följa på elitrapport.se