IFK Kungälv förlorade på fredagen genrepet inför elitserien lär laget gästade Villa-Lidköping. Slutresultatet skrevs till slut till 8-3.
– Men jag tycker vi gör vår bästa match under försäsongen, och siffrorna tycker jag inte riktigt speglar matchen, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen. 

Villa tog tidigt ledningen med 3-0 hemma i Sparbanken Arena. Kungälv vek dock inte ned sig och i halvtid var resultatet 3-2 efter mål av Ted Skoglund och Axel Ekoholm.

I den andra halvleken rann siffrorna i väg något då matchen slutade 8-3 till hemmalaget. IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen såg trots förlusten positivt på matchen.

– Överlag gör vi en riktigt bra match i 70 min och vår defensiv fungerar bra och vi försvarar oss som ett lag. Sedan gör vi några individuella misstag som vi blir väldigt hårt straffade på. Själva missar vi två frilägen och har några i stolpen så jag tycker inte riktigt siffrorna speglar matchen faktiskt, jag tycker att vi borde ha gjort minst tre mål till seger Holopainen.

Då i träningsmatcher vare sig ger poäng eller målskillnad var det viktigaste beskedet för IFK Kungälv att få med sig en bra känsla från matchen. Något som man fick enligt Holopainen.

Nu väntar träning för laget på måndag, tisdag och torsdag innan de flyger upp till Kalix för elitseriepremiären.

– Jag vet inte så mycket om årets Kalix faktiskt. De har inte spelat så mycket här nere. I helgen spelade de en turnering mot finska lag och allsvenskt motstånd och sådana resultat är svårt att säga något om. Jag har läst på lite men fokus måste blir på vårt eget spel i den matchen. Det är alltid tufft att åka upp till Kalix och få med sig poäng hem. Ska vi göra det så måste vi få ut vårt absolut yttersta och det satsar vi naturligtvis på, säger Ari Holopainen.