IFK Kungälv åker hem med en poäng efter elitseriepremiären borta mot Kalix. En poäng IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen både är nöjd och missnöjd med.
– Imorgon känns det säkert ganska bra, vi gör en bra match, samtidigt har vi en känsla av att vi var värda mer ikväll, säger Ari Holopainen. 

IFK Kungälvs bortapremiär mot erkänt hemmastarka Kalix blev en känslomässig bergochdalbana. Det börjde utför då Kalix tidigt tog ledningen med 1-0. Efter drygt en halvtimme hade IFK Kungälv ändå vänt på steken efter tre mål av Fredrik Johansson, Niklas Holopainen och Axel Ekholm.

– Vi gör överlag en bra match. Vi har två svarta perioder i matchen som straffar oss hårt, säger Holopainen.

Den första perioden som han beskriver som mörk är när Kungälv först släpper in 2-3 i den andra halvleken. Den andra är starten på den andra halvleken.

– Vi får en utvisning där och tappar i princip allt. Vi tar en timeout där och sedan tycker jag vi styr och ställer i matchen och Lukas sätter också dit 3-4. Sedan får de in 4-4 och stänker in en hörna, det är inte mycket att säga något om, men spelmässigt tycker jag vi är värda mer, säger Ari Holopainen.

Kalix hann även med att göra 5-4 i den andra ”svarta perioden” för Kungälvs del. Med bara några minuter kvara av matchen gör Axel Ekholm sedan sitt andra mål för dagen och kvitterar till 5-5. I slutskedet av matchen har sedan IFK Kungälv ett friläge med chansen att avgöra till 5-6 på bortaisen.

– Just nu är det inte riktigt lätt att vara glad över poängen. Bollen i friläget studsar åt alla håll, det är klart vi känner att vi vill få in den bollen. Men när vi vaknar imorgon kommer vi säkert känna oss nöjda med en poäng. Att ta poäng i Kalix är väldigt svårt, men sett till matchbilden tycker vi att vi är värda att vinna idag, säger Ari Holopainen.

Ni hade innan matchen pratat om att det var väldigt svårt att ens ta poäng i Kalix, nu har ni gjort det, sammanfattningsvis känns det allstå ändå bra med en poäng?

– Så är det. Även om känslorna just nu är lite delade. Vår försäsong har varit upp och ner och idag visar vi att vi kan hålla en ganska hög nivå. Det är ingen direkt som sticker ut. Axel och Lukas gör några bra prestationer framåt, ”Pumpen” styr och ställer bra där bak. Det är så det ska vara, en försvarare ska vara bra bakåt och de offensiva spelarna ska vara bra framåt. Vi gör en bra laginsats helt enkelt som vi tycker borde vara värd två poäng, men som sagt, när vi får lite distans till matchen så kommer vi att vara nöjda med en poäng, säger Ari Holopainen.

IFK Kungälvs framfart i elitserien går nu vidare mot IK Sirius nästa vecka. En match som kommer att spelas i Ale Arena på fredag 19.00.

IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar kommer också att arrangera bussresor till matchen. Mer info om bussresorna kommer under söndagkväll på ifkkungalv.se.

Nu samlar vi ihop oss efter en stark poäng uppe i norrbotten och satsar på seger hemma mot Sirius.

Heja Kungälv! #viärkungälv