På fredag 19.00 tar IFK Kungälv emot IK Sirius i Ale Arena.
Matchen kommer att präglas av ett 40-tals tema med anledning av att IFK Kungälv firar 75 år.
– Det ska bli roligt att få spela inför vår hemmapublik, vill visa att vi kan spela bra bandy, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen.

19.00 på fredag smäller det då IFK Kungälv tar emot IK Sirius i lagets hemmapremiär. Då isen ännu inte är spelbar på Skarpe Nord kommer matchen att spelas i Ale Arena.

IFK Kungälv kommer till matchen med en poäng i bagaget efter 5-5 borta mot Kalix i elitseriepremiären.

Under veckan har IFK Kungälv tränat på bra under måndagen och tisdagen och lagets tränare Ari Holopainen ser fram mot matchen.
– Vi har en träning kvar. Det känns bra och roligt att få spela inför vår hemmapublik. Vi vill visa att vi kan spela bra bandy, säger Ari Holopainen.

Kungälv ställs mot ett Sirius som stod upp bra i sin hemmapremiär mot Villa-Lidköping i en match som slutade 1-4.

Bekanta ansikten
I laget finns flera spelare som IFK Kungälv får se upp med. Bland andra de tidigare Kungälvsspelarna Jakob Jenefeldt och Markus Kumpuoja.
– Sirius har många bra spelare. Jag har sett en av halvlekarna från deras premiär, men vi har inte jättebra koll på dem. Vi fokuserar framför allt på vårt eget spel. Får vi ut det bästa vi kan av vårt eget spel i 90 minuter vet vi att det räcker långt. Vi får börja där och sedan ser vi hur matchen gestaltar sig, säger Ari Holopainen.

Går för seger
IFK Kungälvs tränare berättar att han inte planerar att göra några större ändringar i laget jämfört med matchen mot Kalix.
– Jag tycker killarna gjorde det bra i Kalix. Blir det någon ändring blir det nog max en. Men vi har en träning kvar och jag vill se den och att alla är friska och krya innan vi tar ut laget, säger Holopainen.

Han berättar fortsatt att laget är revanschsugna efter matchen mot Kalix.
– Vi gör den bra match där uppe och tycker att vi var värda att vinna, och nu ska vi göra allt vi kan för att segern ska på fredag istället, säger Ari Holopainen.

Inför matchen mot Sirius är försvaren Viktor Wareborn inte tillgänglig för spel. Viktor opererades nyligen för en akut blindtarmsoperation.

– Viktor blir borta i minst två veckor, till säger Holopainen.

Däremot finns det chans att Mikael Lindberg kan vara tillbaka i laget.
– Mikael har lite problem med sina ljumskar, men har tränat på i veckan. Vi får se hur laget ser ut på fredag, säger Holopainen.

40-talstema
Matchen mot Sirius kommer att ha en touch av 40-talsanda i samband med att IFK Kungälv firar 75 år. De kommande hemmamatcherna kommer att ha en tema från de årtionden då IFK Kungälv bedrivit sin bandyverksamhet

Matchen marknadsförs bland annat med en matchaffisch präglad av 40-talet och innan matchen, i halvlek, och efter matchen kommer det att spelas låtar från 40-talet i arenan. Även ett specialtryckt matchprogram med kuriosa från 40-talet kommer också finns i Ale Arena.

– Det är vårt sätt att hedra alla eldsjälar som drivit runt föreningen i alla år och ett sätt att lyfta fram vår fina historia, säger Urban Corneliusson i gruppen som arbetar med 75-års firandet.

IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar kommer att ladda upp inför matchen på restaurang Combi vid nämndhus rondellen i Kungälv från 14.00. Supporterbussar kommer också att rulla från Kungälv mot Ale Arena.

– Det blir minst två avgångar, en klockan 18 och en 18.30 från Kungälvs busstation. Ingen föranmälan krävs och det kostar 50 kronor tur och retur, säger Mikael Wikström researrangör i Skarpa Gubbar.