IFK Kungälv besegrade under fredagskvällen Sirius med 5-0 i en på förhand oviss hemmapremiär i Ale Arena.
Hemmapubliken fick stifta bekantskap med flera nya spelare i de rödblå färgerna. En av dem – Kimmo Kyllönen som fick hålla sin första elitserienolla mot sin gamla klubb Sirius och dessutom göra assist till matchens delikatess.

 Det var ett vaket Kungälv som kom ut rejält taggade till säsongens första hemmamatch och på Ale Arenas fina is så var det Lukas Persson som inledde målskyttet redan efter 2.20 genom att bomba upp Erik Schöns välslagna hörna i nättaket bakom en chanslös Henrik Kjellsson  i Sirisus-målet. Tre minuter senare var det dags igen. Kimmo Kyllönen var vaken med ett långt utkast till en perfekt synkad Lukas Persson som fick bollen exakt på bladet och kunde med en otroligt vacker nedtagning lura bort två Siriusbackar för att sedan raka in bollen bakom en ensam målvakt vilket betydde 2-0 till Kungälv.Det var Kungälv som gällde för hela slanten dom första 30 minuterna innan Sirius kunde vaska fram lite halvchanser, men då var han där – den finska väggen, Kimmo Kyllönen.- Vi ville verkligen visa vilka som bestämde här idag och det vi pratade om innan matchen föll väl ut. Vi sa att vi måste köra för fullt direkt vid avslaget och det gav ett bra resultat genom 2-0 redan efter fem minuter, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen om den första halvleken.

HALVTIDSRESULTAT: 2-0.

Den andra halvlek inleddes lika intensivt som den första halvleken då det knappt tog två minuter innan den forna Kungälvsliraren Markus Kumpuoja rann igenom enkelt på vänsterkanten – innan han blev stoppad av sin landsman, en för dagen omutlig Kimmo Kyllönen.

Knappt nio minuter tog det innan Kungälv vaskade fram en ny hörna som Erik Schön återigen förvaltade på bästa sätt så att Adam Rudell fick stänka in sitt första elitseriemål för IFK Kungälv vilket gav till 3-0 till Kungälv.

Sedan kändes det lite som att luften gick ur Siriusspelarna. Det tog inte ens två minuter efter 3-0målet innan Ted Skoglund snappade upp bollen efter Siriusslarv och ostört kunde prickskjuta rätt upp i krysset fram till 4-0.

Sirius tar sedan timeout, och man kan se ner på Kungälvbänken att det är extremt mycket harmoni men samtidigt tydliga instruktioner från Ari Holopainen till spelarna kring hur han vill att de sista 30 miunterna ska se ut så att spelarna inte ska tappar fokus.

Timeouten ser inte ut att vara mycket till hjälp för Uppsalalaget då det är Kungälv, genom Teemu Mättää som sju minuter senare släcker allt hopp för dom 20-talet tillresta Siriussupportrarna, som trots 5-0 i baken och en missad straff , håller modet uppe och sjunger fram till dess att kvällens domare Daniel Labe blåser av matchen.

-Vi gör en mycket dålig match idag, samtidigt så vill jag inte ta bort äran från IFK Kungälv som var bra idag, säger en mycket besviken Tobias Andersson i Sirius.

Förutom matchens lirare Kimmo Kyllönens första elitserienolla och en räddad straff, så kan vi notera att:

* IFK Kungälv hade hela sju nya spelare på isen idag som gjorde hemmadebut.

* Nyförvärvet Erik Schön gjorde sina te första elitseriepoäng för Kungälv genom tre assist, och visar direkt för hemmapubliken att han är att räkna med i Kungälvs offensiva spel denna säsongen.

* Lukas Persson har inlett säsongen strålande och ligger på en andraplats i Elitseriens totala Poängliga då han gjort tre mål och två Assist och därmed fem poäng på två matcher.

* I och med fredagskvällens 5-0 Seger så har IFK Kungälv vunnit alla av sina fem senaste hemmapremiärer i Elitserien.

Mittfältaren Mikael Lindberg dras fortfarande med sina ljumskproblem och missade kvällens hemmapremiär, dock var det en positiv Lindberg som såg fram emot nästa veckas utmaningar.
- Jag kommer att vara med och träna under måndag och tisdag och jag hoppas kunna vara spelklar inför den svåra bortamatchen mot de regerande mästarna Västerås på onsdag, berättade Mikael Lindberg efter matchen.