IFK Kungälv besegrade under onsdagskvällen de regerande svenska mästarna Västerås SK på bortais i ABB Arena. En insats tränaren Ari Holopainen minst sagt var nöjd med.
– Vi får matchen exakt dit vi vill och följer våran matchplan till 100 procent med ett riktigt bra försvarsspel kombinerat med att vi gör mål på våra chanser, så är det en välförtjänt vinst, säger Ari Holopainen.

Det var hemmalaget Västerås som inledde matchen bäst och redan efter 16 sekunder så hade mittfältaren Tobias Holmberg gjort 1-0 bakom Kimmo Kyllönen i Kungälvsmålet. Det dröjde dock endast 10 minuter innan Kungälv, genom Axel Ekholm, hade kvitterat till 1-1 efter en målvaktsretur från Andreas Bergwall i Västeråskassen – som inte hade full koll på ett lurigt skott från Fredrik ”Fidde” Johansson.

- Det är givetvis alltid tungt att släppa in ett mål redan efter 16 sekunder, men vi har sådan stor tro på oss själva för dagen att vi inte stressar upp oss efter det tidiga baklängesmålet. Utan vi håller oss helt och hållet till våran matchplan och packar ihop vårt försvar riktigt bra och gör det svårt för Västerås att komma till några riktigt heta lägen, säger Axel Ekholm.

Västerås tar på nytt ledningen genom Tobias Holmberg, innan Kungälv vänder på steken genom två mål på knappt en minut. 2-2 görs på hörna då Mikael ”Carryline” Lindberg gör sitt första mål för säsongen. Sedan är det Axel Ekholm som serverar Ted Skoglund ett friläge, där givetvis Ted inte gör något misstag.

Lagen följs sedan åt och Västerås lyckas vända matchen på nytt och gå fram till 4-3, innan Lukas Persson pangar in en hörna endast 30 sekunder före halvtidsvilan.

 HALVTIDSRESULTAT: 4-4

Andra halvlek inleds med en liten skottkavalkad från Västerås, som har tre skott på mål innan det ens gått fem minuter av den andra halvleken.

– Det är verkligen en ruggig krigarinsats vi står för i andra halvlek och vi visar verkligen att vi kan utmana de topptippade lagen, säger en mycket glad Axel Ekholm.

Det dröjer fram till den 64:e minuten innan Jesper Henriksson gör det matchavgörande 4-5 målet för IFK Kungälv och därmed tar med två ytterst viktiga poäng hem till Bohuslän.

- Västerås har 70-30 i bollinnehav, men vi kontrar verkligen sönder idag och nu ska vi njuta av detta ikväll innan vi kör ett lättare pass imorgon torsdag. Det är verkligen en riktigt bra laginsats idag, men om det är någon som ska ha plus i kanten så får jag lyfta fram Hampus Kärnman som gör det mycket bra idag, säger Ari Holopainen.

IFK Kungälv befinner sig just nu på en tredjeplats i tabellen på samma poäng som tvåan Villa-Lidköping och en poäng bakom serieledarna Sandviken.

Broberg hemma på lördag

Nästa match är nu på lördag 7 November då IFK Kungälv tar emot Broberg/Söderhamn 17.00 i Ale Arena.
Så alle man ur huse och stötta vårat kära IFK Kungälv som ska försöka ta sin tredje raka seger på lördag!

Se alla mål från matchen här.