På lördag 17.15 tar IFK Kungälv emot Broberg/Söderhamn i Ale Arena. Ett Broberg som inte missat ett slutspel på evigheter, men som än så länge saknar seger i årets elitserien.
– Broberg är ett riktigt bra lag, vi kommer verkligen att få något att bita i, säger IFK Kungälv lagkapten Mathias Johansson.

Efter segern mot Västerås i onsdags gäller det för IFK Kungälv att snabbt ställa om inför mötet mot Broberg.

Ett Broberg som i onsdags spelade 3-3 mot Villa-Lidköping hemma på Hällåsens IP i Hälsingland.

Poängen mot Villa var Brobergs första för säsongen efter att laget förlorade med uddamålet borta mot Vetlanda i premiären. Broberg har också en match mindre spelad än Kungälv som efter 5-5 borta på Kalix i premiären radat upp två segrar mot Sirius på hemmais och senast i onsdags borta mot Västerås.

– Det var enorm glädje efter matchen i onsdags. Folk hade kanske inte räknat med det, men det var väldigt roligt. Nu möter vi ett Broberg som folk ofta underskattar – trots att de alltid kommer högt upp i tabellen, säger Mathias Johansson.

Han menar att styrkan hos motståndarna är att de bygger sitt lag från ett stomme av spelare som varit i klubben länge.

– De har ju en stomme med spelare som till exempel Jonas Nygren, Robert Dammbro och Magnus Fryklund. De tappar väl någon spelare då och då, men med stommen kvar så vet de precis hur de ska spela och då blir det lättare att få in nya spelare. Sedan har det också ett par riktigt vassa spelare framåt också, säger Mathias Johansson.

För IFK Kungälvs del tog laget det lugnt med individuell träning under torsdagen för att återhämta sig från Västeråsmatchen. Laget tränar vi 16-tiden på fredagen i Ale Arena då också laget kommer att tas ut till lördagens matchen.

– Vi ser fram mot matchen. Vi känner att vi har en liten boost i laget, vi får hoppas att den håller i sig, vi har en riktigt svår match framför oss, säger lagkaptenen Mathias Johansson.

IFK Kungälvs supporterklubb Skarpe Gubbar kommer att ladda inför matchen på restaurang Combi i Kungälv.

Bussar mot Ale Arena avgår också från klockan 16.00 och 16.30. Ingen föranmälan krävs. Bussresan kostar 50 kronor tur och retur.

Nu tar vi oss upp till Ale Arena och hejar fram IFK Kungälv till ännu en härlig seger. Heja Kungälv! #viärkungälv