På fredag 19.00 gästar IFK Kungälv hemmastarka Bollnäs på Sävstaås i Hälsingland. En svår men inte omöjlig match.
– Bollnäs har pressen på sig, men vi är också revanschsugna sedan förra matchen mot Broberg, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen.

Elitserien går vidare för IFK Kungälv som på fredagsmorgonen satte sig i bussen upp mot Bollnäs och arenan Sävstaås IP.

Bollnäs på bortais är av tradition en av säsongens svåraste bortamöten – men senast förra veckan visade IFK Kungälv att laget har kapacitet att överraska även de tippade topplagen på bortais då Västerås besegrades med 5-4.

Kungälv kommer till matchen mot Bollnäs med en klar 2-5 förlust i bagaget efter att Broberg för dagen var numret större i Ale Arena i lördags.

Bollnäs som de senaste två säsongerna kanske värvat hårdast i svenskbandy i form av framför allt landslagsmännen Per Hellmyrs och Daniel Berlin, kommer i sin tur till matchen med två raka förluster i bagaget. Senast pressade man dock Villa-Lidköping på bortais och förlusten innan dess kom hemma mot Hammarby med 1-4. Klart är dock att Bollnäs så här långt av säsongen inte riktigt har fått ut det spelartruppen har kapacitet för.

I IFK Kungälv är man revanschsugna efter förlusten mot Broberg där laget inte riktigt fick spelet att stämma.

Förutsättningarna för bandy i Bollnäs ser i de närmaste idealiska ut inför matchen med några enstaka plusgrader och klart väder.

Det samma går inte säga om vädret på västkusten just nu där temperaturerna håller sig stabilt runt 10 grader varmt på dagarna. Något som gör att även IFK Kungälvs hemmamatch mot Vänersborg på onsdag kommer att spelas i Ale Arena.

– Det är naturligtvis inte bra för oss. Vi vill spela hemmamatcher också. Nu inleder vi istället elitserien med sex bortamatcher utanför vår egen kommun. Men vi får göra det bästa vi kan av situationen, i väntan på hallen på Yttern. Vi har ett lag med stark moral och trogna fans som ställer upp för oss. Vi hoppas att alla som kan och har möjlighet kommer upp till Ale på onsdag och hjälper oss att slå Vänersborg, men först ska vi försöka knipa poäng uppe i Bollnäs, säger IFK Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand.

IFK Kungälv kommer att göra en förändring jämfört med matchen sist. Tillbaka i truppen är försvararen Viktor Wareborn som nu är redo för spel igen efter en blindtarmsoperation.

– Teemu vilar ikväll och Viktor går in i laget. För vår egen del handlar mycket om att få ihop defensiven. Bollnäs har pressen på sig efter ha inlett serien, kanske lite svagare än väntat. Vi ska åka upp och göra vårt i 90 minuter och så får vi se om det räcker. Vi är revanschsugna efter matchen mot Broberg i lördags som vi inte var nöjda med, säger Ari Holopainen.

Ni som vill följa matchen, men inte har möjlighet att ta er till arenan hänvisas till bandypuls.se, bandyplay.se eller elitrapport.se.

För dem som vill följa matchen tillsammans håller supporterklubben Skarpa Gubbars officeilla supporterkrog Combi öppet vid Nämndhusrondellen i Kungälv.