IFK Kungälv förlorade på fredagen borta mot Bollnäs med 6-3. En match som såg avgjord ut redan efter tio minuter då Bollnäs gick ifrån till 3-0.

IFK Kungälv fick en mardrömstart på bortamatchen i Bollnäs som tidigt gick i från till 3-0. En tidig timeout från IFK Kungälvs sida ändra dock matchbilden – och plötsligt hade Kungälv närmat sig genom två snabba mål av Lukas Persson och Axel Ekholm.

Innan halvtidsvilan hade Bollnäs återigen kopplat kommandot då man gick till paus i ledning med 5-3.

I mitten av den andra halvleken kom den kända spiken i kistan då Bollnäs gick ifrån till slutresultatet 6-3.

Överlag gör Kungälv en insats som laget på intet sätt bör skämmas över, men på bortais mot ett lag med tre ordinarie svenska landslagsspelare, har få lag råd att under matchens första tio minuter släppa in tre mål.

Ett längre referat med kommentarer från matchen kommer senare i helgen. Nu inriktar vi oss istället på Västderbyt mot IFK Vänersborg på onsdag. Ett lag som precis som IFK Kungälv har fem inspelade poäng på de fem förta matcherna. Räkna med att det blir en hård fight i Ale Arena på onsdag 19.00.

Matchfakta från matchen hittar ni här.