IFK Kungälv besegrade under onsdagskvällen kamraterna ifrån Vänersborg med tennissiffrorna 6-1 – ett resultat som tränare Holopainen minst sagt var nöjd med.
– Idag följer vi våran matchplan till punkt och pricka, vi tar tillvara på våra målchanser och håller igen bra defensivt, säger Ari Holopainen.

Det var Kungälv som inledde målskyttet redan i den fjärde matchminuten, då Robin Olsson som varit på plan i endast tio sekunder, bryter ett Vänersborganfall och vaskar fram ett frislag, som Ted Skoglund inte gör några misstag på då han får till en riktigt praktträff och skickar in 1-0 bakom en chanslös David Borvall i Vänersborgsmålet.
– Otroligt skönt att vara tillbaka i vinnarspåret efter två sämre insatser, vi gör det verkligen bra idag och låter inte Vänersborg riktigt komma in i matchen någon gång, säger Ted Skoglund.

Man märker att det är två lag med stor respekt för varandra ute på isen, och det fokuseras mer på att undvika misstag än att chansa framåt. Efter 13 minuter kommer dock första misstaget ifrån Kungälv, då det är den före detta Kungälvsspelaren Mikko Lukkarila som snappar upp bollen och kommer helt ren med en chanslös Kimmo Kyllönen – 1-1 där alltså.

I den tjugonde matchminuten drar Kimmo ett långt utkast som når fram till Ted Skoglund som blir helt ren framför Borvall, men som kommer något för nära mål och Borvall hinner med att parera den chansen snyggt.

Henriksson nätar
Det är Vänersborg som vaskar fram lite hörnor och kommer till halvfarliga lägen, men med en stabil Kimmo Kyllönen i hemmamålet så kan Kungälv ta tag i taktpinnen igen, och i den 39:e matchminuten så levererar Mikael ”Carryline” Lindberg fram en smörpass till Jesper Henriksson som inte gör några misstag och slår in 2-1 till Kungälv.

Det dröjer dock inte mer än en minut innan Vänersborg kommer två mot noll och där dom flesta på läktaren räknat in 2-2 – men annat ville Kimmo Kyllönen som gör en magisk räddning genom att vara enormt följsam mot sin landsman Lukkarila i hans friläge.  Det hinner bli ännu en bra målchans innan Domare Skog blåser för halvtid. Axel Ekholm fångar upp bollen tio meter in på offensiv planhalva, och drar iväg ett snabbt skott som letar sig tätt utanför Borvalls högra kryss.

HALVTIDSRESULTAT: 2-1.

Andra halvlek inleds med ett frislag efter 30 sekunder för Kungälv där Mattias ”Pumpen” Johansson tvingar Borvall till en fin benparad.  Vi ser som i första halvlek ett ganska avvaktande spel från båda lagen som inväntar varandras misstag. I den 70:e minuten är det kalabalik framför Kungälvsmålet efter missförstånd och det är ytterst nära 2-2.  Fyra minuter senare får Kungälv ett frislag till höger om Vänersborgsmålet och Lukas Persson hittar en fristående Ted Skoglund som vackert styr in 3-1.

Torrt krut hos ”Fidde”
Sedan rinner siffrorna iväg och Fredrik ”Fidde” Johansson hinner med att göra både 5-1 och 6-1 på hörna innan kvällens domare Niclas Skog blåser av matchen.

– Kungälv är helt enkelt bättre idag, visserligen har vi ett superläge att göra 2-2 innan halvtid, men det kändes som vi var kvar i omklädningsrummet idag och det var alldeles för mycket felpass blandat med dåligt fokus. Kungälv vinner välförtjänt, säger Vänersborgs tränare Stefan Karlsson.

IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen väljer att plussa extra mycket för Jesper Henriksson och Mattias ”Pumpen” Johansson idag och håller med kollega Karlsson att Kungälv vinner säsongens första derby välförtjänt.

– Alla är på topp idag och nu blickar vi fram emot lördagens bortamatch mot Edsbyn där vi ska göra allt i vår makt för att få med två poäng hem till Kungälv.