I veckan har vaktmästarna satt igång arbetet med att lägga isen på Skarpe Nord i Kungälv. Förhoppningen är nu att bandyverksamheten äntligen kan komma igång i nästa vecka.

En mild vintern har raserat möjligheterna till bandy i Kungälv. Framför allt är det ungdomarna, alla motionärer och publiken som inte har  fått kunna få njuta bandy på grund av det varma vädret.

Nu räknar IFK Kungälv, Kareby IS och Kungälvs SK med att bandyverksamheten kommer att kunna startas upp i nästa vecka.

– Vi hoppas att våra lag kan får börja träna på isen så fort det bara är möjligt. IFK Kungälvs och Karebys IS dam och herr-lag har ju kunnat spelat matcher i Ale Arena, men vi måste ju få igång skidskolan, allmänhetens åkning och få börja spela våra matcher i Kungälv. Det är grunden för vår verksamhet, säger IFK Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand.

Då väderprognoserna nu visar gynnsamt väder för att få upp isen utgår IFK Kungälv också från att säsongens första elitseriematch på Skarpe Nord kommer att spelas mot Sandvikens AIK på onsdag 19.00.

– Vi spelar mot Sandviken på Skarpe Nord på onsdag. Äntligen kan man väl säga. Vi har haft svårt att locka publiken till Ale Arena, dit det inte går att ta sig utan bil från Kungälv. Nu hoppas vi på en härlig pubilkfest på Skarpe Nord och en riktigt spännande drabbning mot Sandviken. Vår A-lag visar just nu att vi kan slå vilket lag som helst i Sverige och vi ska bjuda Sandviken på riktigt hårt motstånd med hemmapubliken i ryggen, säger Tony Hjertstrand.

Förhoppningen är också att allmänhetens åkning och skridskoskolan ska kunna starta upp kommande helg på Skarpe Nord.