IFK Kungälv var i ledning under stora delar av matchen. Efter 90 minuter var det ändå hemmalaget Edsbyn som drog det längsta strået och vann med 5-4 under lördagen.

IFK Kungälv inledde – piggt. Laget skapade tidigt två hörnor som sånär gav utdelning. Istället för ett tidigt bortamål tog hemmalaget Edsbyn istället ledningen genom en stark prestation av landslagsspelaren Jonas Edling som tog ner ett lyft och pangade in 1-0.

Målet drog inte ner Kungälv som gjorde en väldigt stark första halvlek. Efter att Fredrik Johansson pangat in 1-1 på hörna tog Kungälv sedan över spelet allt mer och kunde gå till halvtidsledning med 1-3 efter Lukas Persson satte dit ett friläge och Jimmy Berglund varit påpassligt fram och tryckte in en passning efter ett frislag från Mathias Johansson.

Halvtidsresultat: 1-3

I den andra halvleken tog hemmalaget Edsbyn över mer av spelet. Till en början hade laget ändå svårt att skapa några riktigt farliga målchanser framför Kimmo Kyllönen i Kungälvsmålet. I takt med ett allt större bollinnehav åkte Kungälv på flera utvisningar. Med en man mindre på isen hade Kungälv svårt att stå emot hemmalaget. Efter att Edsbyn kvitterade till 2-3 på hörna genom Joakim Svensk valde Ari Holopainen i Kungälvs tränarebås att ta timeout. En timeout som gav utdelning direkt då Jimmy Berglund bara några sekunder senare gjorde 2-4.

I 75:e matchminuten inleddes hemmalagets vändning då skytten Mattias Hammarström fick bra skottläge och pangade in 3-4.

I den 83:e minuten kom också kvitteringen då Jonas Edling styrde in ett slumpmässigt långskott från halva plan. Med fem minuter kvar att spela satte sedan Mattias Hammarström in 5-4 med ryggen vänd mot Kungälvsmålet efter ett inspel från kanten – helt omarkerad.

Med bara någon minut kvar kvar Kungälv millimeter från att få en 5-5 men Edsbymålvakten Henrik Karlström räddade på mållinjen.

En tung förlust som Kungälv som ägde den andra halvleken men blev lika tillbaka pressade efter paus då Kungälv de sista 35 minuterna med fick inrikta sig på försvarsspel.

För Kungälv gäller det nu att vara lite ilskna efter förlusten i bussen hem från Edsbyn för att sedan ladda om taggade till tusen inför säsongen första match på Skarpe Nord då Sandvikens AIK gästar Kungälv.

Väl mött då!

Matchfakta från matchen hittas här: