På onsdag 19.00 spelar IFK Kungälv sin första riktiga hemmamatch för säsongen då Sandvikens AIK kommer på besök.
– Det är positivt att vi äntligen får spela på Skarpe Nord och vi hoppas kunna göra en lika bra match som senast – fast den här gången i 90 minuter, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen.

Efter lördagens uddamålsförlust mot Edsbyn är det en revanschsuget IFK Kungälv som 19.00 på onsdag för första gången under säsongen glider ut på Skarpe Nords is.

Motståndet blir tuffast tänkbara då Sandvikens AIK kommer på besök. Ett Sandviken som i år kanske mönstrar den vassaste anfallstrion i elitseriens historia i form av landslagsspelarna Christoffer Edlund, Patrik Nilsson och Erik Pettersson.

Trots spetsen längst fram har Sandviken den senaste tiden visat sig mänskliga. Faktum är att laget inför mötet på Skarpe Nord har tre raka matcher utan vinst – något minst sagt ovanligt för det svartklädda laget.

IFK Kungälv och tränaren Ari Holopainen kommer till matchen med bra självförtroende. Trots förlusten mot Edsbyn i lördags känner laget att spelet fungerar.

– Vi gör en väldigt bra match i Edsbyn i 70 minuter. Kan vi spela så bra i 90 minuter har vi absolut en chans att ta poäng eller vinna mot Sandviken hemma på Skarpe Nord, säger Ari Holopainen.

Laget har ännu inte hunnit träna på Skarpe Nord – men förutsättningarna för lagen är lika oavsett väder.

– Det ska bli väldigt roligt att få spela på Skarpe Nord nu. Vi hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss i jakten på poäng, säger Ari Holopainen.

Matchen på Skarpe Nord börjar 19.00.

Lagens tre senaste matcher:

IFK Kungälv:

Bollnäs (b) 3-6
Vänersborg (h) 6-1
Edsbyn (b) 4-5

Sandvikens AIK:

Tillberga (b) 6-7
Hammarby (b) 6-6
Villa-Lidköping (h) 2-