I säsongens första match på Skarpe Nord som äntligen fått is blev det förlust för IFK och SAIK visade varför de är kanske världens bästa klubblag.

Matchen hade knappt börjat innan Sandviken gjorde 0-1 genom Linus Forslund som efter tre misslyckade rensningsförsök från IFK lyckades få in bollen bakom en för övrigt mycket bra Kimmo Kyllönen i Kungälvs mål. Strax därpå kvitterar dock Kungälv genom ett långskott från Teemu Mättää som letar sig in vid SAIK-målisens högra stolprot och matchen vägde och böljade. IFK visade prov på de kvalitéer som laget har visat och styr undan SAIK´s anfallsförsök. Känslan efter 20 minuter är att det kan bli en bra match för IFK och då händer det som inte IFK vill ska hända. Tre mål ramlar in i IFK kassen på mindre än sju minuter genom mål av landslagsmännen, Erik Pettersson, Dennis Henriksen och Christoffer Edlund.

Efter 1-2 tappar IFK det mesta och felpassen är många och skridskoåkningen försvinner medan Sandviken trummar på och anfaller i flock på bred front och gör sina tre mål hyggligt enkelt. I slutet på halvleken visar också Edlund sina oerhörda kvalitéer genom att längs Kungälvs kortlinje ta ner en långlyra som alla bedömde skulle rinna ut. Han höll ut klubban och vips satt bollen som limmad på den medan Kungälvs Henriksson redan trodde bollen var död och vände bort. Fin passning också in till en fri Linus Forslund och 1-5 var ett faktum.

- Jag vet inte vad som hände efter första kvarten och då de gör sina tre mål, vi tappade allt och kom inte upp till vår nivå, säger Axel Ekholm.

Halvtid: IFK Kungälv – Sandvikens AIK 1 – 5

Andra halvlek börjar bra för IFK då Lindberg trasslar sig fram på högerkanten och lyfter in 2-5. Kort därpå gör dock SAIK 2-6 genom Erik Pettersson men Kungälv kämpar på och kommer mer och mer rätt och börjar få styrsel på sitt spel. Fredrik ”Fidde” Johansson gör också 3-6 på ett snyggt skott och något senare spelar IFK snyggt fram till en ren Teemu Mättää men dessvärre för IFK så räddar målisen detta läge och i spelvändningen gör istället SAIK 3-7 genom ett stenhårt skott från vänster av Christoffer Edlund som bara visslar förbi Kyllönen som knappt hinner få upp handskarna. Mål där för IFK och det hade blivit nerv och krig men ibland går det inte som man vill.

Kungälv har fler lägen och spelar bra men en kort regnskur när det återstår 10 minuter gör isen hoppig och mycket svårspelad. Trots ett knippe hörnor vill inte bollen in utan matchen slutar 3-7 till SAIK som i matchens slutskede räddade en hörna med ansiktet av Niklas Gälman som fick hjälpas av planen. Vi hoppas det gick bra för Niklas men han gled ut på grillorna så förhoppningsvis var det lindrigt.

- Stundtals är vi bra men de är farliga i allt det gör och är man inte på topp så smäller det bara, avslutar Ekholm som redan laddar inför Vetlanda på fredag

Matchens lirare blev i Kungälv Erik Schöön och i SAIK Christoffer Edlund

Slutresultat: IFK Kungälv- SAIK 3 – 7 (1 – 5)