Trots att vädrets makter ville förstöra förutsättningar för bandy gav Kungälv aldrig upp hemma mot Vetlanda.
Ett Kungälv som de senaste åren vantrivts i regn visade moral och kom trots underläge i halvlek tillbaka och vann två blytunga poäng.
– Det känns riktigt bra, vi fajtas och står verkligen upp för varandra idag, säger IFK Kungälvs Mikael ”Carryline” Lindberg som stänkte in det matchavgörande 4-3 målet i slutet av matchen.

Regnet öste ner under stora delar av den hyperviktiga matchen mellan ett IFK Kungälv och ett Vetlanda som båda var i behov av poäng för att hänga med i kampen om slutspelsplatser i den rekordjämna upplagan av elitserien 2015/2016.

Efter en chansartad inledning av matchen tog IFK Kungälv ledningen med 1-0 genom Fredrik Johansson. Skottet var inte det hårdaste som skjutits på Skarpe Nord, men en lätt styrning på en försvarare gav ändå Kungälv ledningen med 1-0 i den 23:e matchminuten.

Den första halvleken blev ändå Vetlandas – trots kraftig motvind i rengovädret.

En straff gav först kvittering för gästerna. Straffen dundrades in otagbart till vänster om Kungälvsmålvakten Kimmo Kyllönnen efter ett kanonskott av gästernas prickskytt – den unge talangen Filip Bringe i den 30:e matchminuten.

Fyra minuter senare fick Vetlanda återigen utdelning på en fastsituation då Mikael Nilsson pangade in en hörna vilket betydde 1-2 i matchen – ett resultat som också stod sig halvleken ut.

– Vi har mycket medvind i första halvlek. Det göra att vi blir väldigt långa i laget och inte riktigt kommer nära Vetlanda. De får spela igenom oss, vi får inte kontakt med dem, och vi prartar igenom det i halvlek och blir mycket tightare i andra halvlek, säger IFK Kungälvs mittfältare Mikael ”Carryline” Lindberg.

Halvtidsresultat: 1-2

I den andra halvleken växte Kungälv trots motvinden. Viktiga 2-2 pangades in i vänsterkrysset av Axel Ekholm i den 65:e matchminuten. Ett mål som vände matchen. Efter en hörna kunde Kungälv också ta ledningen efter att Robin Mohlén till sist vispade in bollen till 3-2 in den 81:a minuten.

Slutminuterna blev sedan minst sagt nervkittlande – då Vetlanda först kvitterade till 3-3 efter att Martin Landström hos gästerna pillade in en hörnretur.

Efter böljande spel fram och tillbaka kunde Mikael Lindberg i den 92:a matchminuten panga in det matchavgörande 4-3 målet genom ett knackskott efter en tilltrasslad situation i Vetlandas straffområde.

Med över sex minuters övertid var spänningen inte över. Efter att Vetlanda först brände ett friläge kunde Lukas Persson med matchens sista skott istället fastställa slutresultatet till 5-3 efter en omställning. Ett resultat som gav Kungälv två blytunga poäng i kampen om en slutspelsplats i den hyperjämna serien.

– Känslan är riktigt bra nu efter matchen. Det var mycket kamp. Men vi kämpar och står upp för varandra och nu känns det riktigt skönt, säger en glad Mikael ”Carryline” Lindberg efter matchen.