IFK Kungälv åkte under tisdagen upp till Västerås för att ta sig an tolvan i tabellen, Tillberga.
Man gjorde det med bravur då man gick segrande ur bataljen med 6-4.
– Detta var en riktigt skön seger, vi inledde lite nervöst, men blev allt bättre ju längre matchen led, säger Kungälvs tränare Ari Holopainen.

Det dröjde fram till den 13:e matchminuten innan Kungälv, med en man mindre på banan, lyckades göra 0-1 genom Ted Skoglund, på assist av Kimmo Kyllönen, som därmed gjorde sin andra assist denna säsongen.

I den 29:e matchminuten fick dom 287 åskådarna i ABB Arena Syd se matchens prestation, då den föredetta Kungälvsliraren, numera 42årige Rinat Shamsutov, göra 1-1 helt på egen hand.

Klockan börjar ticka upp mot halvtid, och det är med tio minuter kvar av första halvlek som Kungälv gör det matchavgörande rycket, då laget gör tre mål inom loppet av nio minuter.

1-4 görs precis innan halvtid på hörna genom som flera gånger innan Lukas Persson.

– Tillslut lossnar det för oss, då vi flera gånger slarvar bort ett par riktiga kontringslägen, och det blir en väldigt stor fokus på defensiven efter dessa målen, kanske för stort fokus, säger Ari Holopainen.

HALVTIDSRESULTAT: 1-4.

Andra halvlek är endast tre minuter gammal innan Ted Skoglund vispar in 1-5 och därmed fullbordar sitt första hattrick någonsin i Elitserien. Assist gjordes av Lukas Persson som visar att han kan göra annat än bara mål.

Matchen är dock inte över här, utan Tillberga lyckas relativt snabbt reducera till 2-5, sedan dröjer det fram till den 77:e matchminuten då Västeråslaget med en man mer på banan lyckas göra 3-5 genom Ivan Lebedev. I den 85:e matchminuten lyckas även Tillberga få in 4-5.

Dock dröjer det endast 37 sekunder innan Lukas Persson kliver fram igen och avgör matchen genom 4-6.

– Givetvis är det skönt med seger, det är enormt viktiga mål vi gör i rycket innan halvtid och det är det som kan varit det matchavgörande då det var väldigt svängigt stundtals. I andra halvlek går vi ner oss något då dom sätter en rejäl press på oss, vi kan punktera matchen tidigt, men kontringarna stämde inte riktigt idag. Hela laget gör en riktig kämparinsats, säger tremålsskytten Ted Skoglund.

Nu är det åtta dagar kvar tills nästa match då IFK Kungälv ska åka upp till Stockholm, närmare bestämt Zinkensdamms IP och ta sig an Hammarby IF. Det är ett uppehåll som Tränare Holopainen tycker kommer lägligt.

- Då vi inte varit 100 procent nöjda med vårt spel  i de senaste matcherna så kommer det lägligt att vi kan träna ett par gånger innan våran nästa match så att vi kan åka upp till Stockholm och jaga ytterligare en seger, säger Holopainen.

Något som givetvis hade smakat för Kungälv då laget efter onsdagens match placerar sig på en niondeplats i tabellen – på samma poäng som 7:an Bollnäs och 8:an Vänersborg. Tåls att notera är även att det endast är tre poäng upp till ”Topp-4″ i årets rekordjämna serie!

HEJA KUNGÄLV!

Matchfakta: