IFK Kungälv åker idag upp till Västerås och för bortamatch i ABB Arena mot Tillberga Bandy. Ett Tillberga som under försäsongen vunnit två av två matcher mot Kungälv.

Laget har också värvat intressant inför året – inte minst i mittfältaren Rinat Shamsutov som lockats tillbaka till svensk bandy efter flera säsonger i Dynamo Moskva. Från Ryssland har klubben också värvat den tidigare Tranåsspelaren Ivan Lebedev, som tillsammans med Shamsutov har gjort att Västeråslaget fått ihop en fin mix mellan rutin och många unga talanger.

Under elitserien har laget så här långt inte riktigt fått det att stämma – åtminstone inte sett till poängskörden. Laget har gjort flera bra matcher. Mest sticker naturligtvis 7-6 segern hemma mot Sandvikens AIK ut – men laget har också pressat Bollnäs på bortais och ganska så enkelt vunnit över Gripen i ABB Arena.

Inför tisdagskvällens möte står Tillberga på fyra poäng – medan IFK Kungälv har samlat ihop nio. IFK Kungälv kommer stärkta av fredagens kämpasegern i regnet mot Vetlanda på Skarpe Nord – och får nu kliva in inomhus igen efter två regniga utomhusmatcher för att försöka få revansch på Tillberga som vann två av två möten lagen emellan under försäsongen.

Hård konkurrens

Kungälv lär också få en härlig känsla över att glida ut på isen i ABB Arena då det var här laget tog säsongens första seger när man slog serieledarna Västerås SK här med 5-4 i den andra omgången.

Konkurrensen om platser i IFK Kunälv är ju nu hård. De senaste omgångarna har IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen rullat runt på en del spelare – både beroende på sjukdomar men också spelarnas dagsform.

Vilket lag IFK Kungälv stället upp med i kväll ser ni på elitrapport.se 19.00.

Även lokaltidningen vlt.se kommer att direktrapportera från matchen.