IFK Kungälv förlorade onsdagens svåra bortamatch på Zinkensdamm mot Hammarby med 7-3. Hemmalaget avgjorde i mitten av den första halvleken då laget vände 0-1 till 4-1 inom loppet av femton minuter.

IFK Kungälv inledde piggt borta mot Hammarby. På lagets tredje hörna på bara tio minuter prickade Ted Skoglund in 0-1.

Ledningen blev dock kortvarig efter att Hammarby kvitterade till 1-1 och sedan rann iväg till 4-1 på 15 minuter efter två mål av anfallaren Misja Pajskin, Adam Giljam och Jesper Jonsson.

Innan halvtidsvilan ökade Hammarby på till 5-1 då lagets nyförvärv från Ljusdal, Kalle Mårtenson, satte dit bollen bakom Kimmo Kyllonen i Kungälvsmålet.

– Vi börjar väldigt bra, men efter att de får in sin kvittering gör vi riktiga dåliga 25 minuter där vi tyvärr tappar matchen, säger IFK Kungälvs offensive talang Axel Ekholm.

Halvtidsresultat: 5-1

IFK Kungälv inledde precis som i den första halvleken den andra halvan piggt. Efter bara fem minuter tog Hammarby en time out. Kort därefter kom istället för en bortareducering 6-1. Kungälv visade efter målet stark moral och försökte mala tillbaka sig i matchen. Ett hörnmål av Lukas Persson och ett mål av Robin Olsson med cirka tio minuter kvar att spela skapade viss nerv. Närmare än 6-3 kom dock inte Kungälv och istället kunde Hammarby fastställa slut resultatet till 7-3 i slutminuterna då landslagspelare Adam Giljam satte dit sitt andra mål för dagen. Målet var även Giljams fjärde poäng totalt i matchen då han tidigare stått för två målgivande passningar.

Hammarby var för kvällen numret större än Kungälv. För Kungälvs dels innebär det att laget ligger kvar som nia i elitserietabellen på elva poäng efter lika många matcher. Den sista slutspelsplatsen har just nu Bollnäs på åttonde plats med lika många poäng som Kungälv fast med bättre målskillnad . Även Bollnäs förlorade på onsdagskvällen då man gästade Vänersborg som vann med 5-3.

– I andra halvlek tycker jag vi gör det helt ok. Den är rätt jämn och det känns som att vi kommer in i det rätt bra. Tyvärr tappade vi för många mål i första. Nu är det bara att ta med oss det vi gjorde bra idag och försöka se slipa bort det vi gjorde dåligt. Vi har nya matcher som kommer framöver och vi får försöka vinna då istället, säger Axel Ekholm.

 Slutspelsjakten går med andra ord vidare för IFK Kungälv.

När det gäller IFK Kungälvs inplanerade match mot Villa-Lidköping på fredag är faktumet fortfarande att det inte finns någon spelbar is på Skarpe Nord i Kungfälv. Mer information kring när den matchen kommer att spelas lämnas här på ifkkungalv.se under torsdagen.

Matchfakta Hammarby IF – IFK Kungälv.