IFK Kungälvs västkustderby mot Villa-Lidköping spelas i Ale Arena klockan 19.00 nu på fredag kväll. Matchen har möjliggjorts efter att Svenska bandyförbundet bokat om tider i Ale Arena. 

Väderproblemen fortsätter att ställa till det för IFK Kungälv. Nu kommer matchen som mot Villa-Lidköping på fredag att spelas som planerat fast i Ale Arena istället för Skarpe Nord vars is inte är spelbar på grund av det milda vintervädret.

IFK Kungälv vill naturligtvis spela sina matcher i Kungälv och inte i en annan kommun. Eter att förbundet gett ett tydligt besked om att matchen inte får ställas in har spel i Ale Arena möjliggjorts efter att Svenska bandyförbundet ställt in de aktiviteter som var inbokade i hallen.

IFK Kungälv hoppas nu att både Kungälvspubliken och supportrar från Villa-Lidköping har förståelse för flytten och vi hoppas  på ett härligt och spännande derby mellan lagen i kampen om viktiga poäng i slutspelsdramatiken i Elitserien.

Hjälp gärna till att sprida budskapet genom att dela informationen i sociala medier och till alla andra bandyintresserade västkustbor.

Flytten gör det om möjligt ännu tydligare av behovet av en en inomhus arena för bandy, ishockey och konståkning som är planerad på Ytternområdet inom de närmaste åren.

Nu hoppas vi på att IFK Kungälv kan använda flytten som tändvätska för att stå för en rejäl urladdning i derbyt och spela hem två viktiga elitseriepoäng.