Ikväll 19.00 tar IFK Kungälv emot Villa-Lidköping i Ale Arena. En spännande match som ett skadefritt IFK Kungälv ska göra allt för att vinna. 

IFK Kungälv har de senaste åren haft ganska lätt för Villa på hemmaplan på Skarpe Nord samtidigt som Villa-Lidköping inte bjudit Kungälv på några poäng hemma i sin hemmaborg i Lidköping.

På grund av mildvädret spelas fredagens match i Ale Arena. Vilket lag som bemästrar den isen avgörs alltså med start klockan 19.00.

På spel står också mycket viktiga poäng på plats. IFK Kungälv ligger just nu på nioende plats i tabellen med elva poäng på elva spelade matcher. Laget jagar närmast Bollnäs på samma poäng tabellen och Vetlanda på tolv poäng i kampen om de sista slutspelsplatserna. Villa-Lidköping ligger just nu tvåa i tabellen och behöver vinna för att behålla den placeringen och samtidigt inte tappar för mycket mark till serieledande Västerås SK.

Serien är dock inte ens halvvägs och mycket kommer att hända i tabellen under vintern.

IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar kommer att ladda upp för matchen på restaurang Combi i Kungälv. En supporterbuss kommer också att avgå från Kungälvs busstation med avgång 18.00 samt 18.30. Bussresan kostar 50 kronor tur och retur och ingen föranmälan behöver göras.

Nu laddar vi på för årets andra derby. Det första vanns som bekant tidigare i vinter då IFK Kungälv tvålade dit IFK Vänersborg i Ale Arena med 6-1.