FK Kungälv förlorade under fredagskvällen hemmamatchen mot Villa-Lidköping, en match som först var inställd men sedan blev av i Ale Arena.
– Jag tycker det är mycket märkligt att matchen först blir avblåst och sedan så nära inpå blir aktuell igen, dock är det något vi givetvis ska klara av och idag tycker jag vi inte riktigt är med när matchen drar igång, säger Kungälvs tränare Ari Holopainen.

Det var Villa som inledde klart bäst, och efter fyra minuter så ledde de blåvita redan med 0-2, efter två mål av David Karlsson.
- Dom lyfter sönder oss i början av matchen och det tar ett tag innan vi hittar rätt i positionsspelet, men dessförinnan har dom redan gjort tre snabba mål, så det blev en jobbig uppförsbacke, mot ett väldigt bra lag, säger Ari Holopainen.

Innan Halvtidsvilan så hann Villa-Lidköping med att göra 0-4 också, återigen genom David Karlsson som gjorde fyra mål bara i den första halvleken.

HALVTIDSRESULTAT: 0-4.

I andra halvlek var det ett mer piggare Kungälv som visade upp sig för Hemmapubliken, en halvlek dom även vann med 2-1 efter mål av Fredrik Johansson och Mikael Lindberg.

- I andra halvlek, där spelet stämmer bättre så visar vi att vi kan matcha Lidköping väldigt bra, det är nya tag som gäller och vi ser med tillförsikt fram emot nästa veckas uppgifter, säger Ari Holopainen.

Kungälv placerar sig just nu på en niondeplats i tabellen, en poäng upp till tabellåttan Bollnäs, som just nu innehar den sista slutspelsplatsen.

Närmast väntar dubbelmöte med Gripen först hemma på Onsdag och sedan borta på Lördag.

Slutspelsjakten går vidare och det är nu IFK Kungälv behöver stöttning från folket i kommunen!

Matchfakta IFK Kungälv – Villa-Lidköping

HEJA KUNGÄLV!