På onsdag spelas säsongens första bandyderby på Skarpe Nord. För IFK Kungälvs del är matchen en nyckelmatch – vid seger kan laget ta klivet upp på en av de åtråvärda slutspelsplatserna. Gripen å sin sida måste vinna för att inte förlora chansen att kunna undvika kvalspel.

Det är två lag som känner varandra väl som ställs mot varandra på Skarpe Nord. Under försäsongen var Kungälv mestadels det vinnande när läget ställdes mot varandra och poängmässigt har IFK Kungälv också varit överlägset Gripen så här långt in på säsongen. Kungälv parkerar på nionde plats i tabellen på elva poäng. Gripen ligger sist med en inspelad poäng. En poäng laget knep på hemmaplan mot Bollnäs i november.

”Luras inte av tabellen”

Den som tror att IFK Kungälv har en lätt match framför sig med tanke på ovan uppradad statistik har fel. Gripen har växt som lag under säsongen. De senaste veckorna har man pressat flera lag. Gripen har spelmässigt förtjänat mer poäng än vad elitserietabellen visar och uddamålsförluster mot Broberg och Vetlanda hade lika gärna kunnat ha resulterat i segrar.

Kungälv kommer också att få se upp med Gripens vindsnabbe stjärnspelare Tony Eklind. En spelare som kan skapa rejäl oreda i vilket försvar som helst. Framåt har Gripen också skarpskytten Johan Grahn, som alltid brukar leverera mål. Andra intressanta spelare är talangen Johan Karlsson som inför året värvats in till Gripen från Villa-Lidköping.

Onsdagens gäster kommer också få ett rejält stöd på läktaren av Gripens supporterklubb Yellow Front som efter några år i dvala har börjat visa tuppkammen igen med ett starkt  stöd till sitt lag.

Både IFK Kungälv och Skarpa Gubbar kommer med andra ord att flå slita för att vinna på isen och på läktaren på onsdag.

IFK Kungälv kommer till spel med nästintill ordinarie trupp. Anfallaren Adam Rudell spelade med Surte i helgen och är därmed inte klar för spel mot Gripen.

IFK Kungälv är också rejält revanschsuget efter fredagens alla om och men gällande var derbyt mot Villa skulle spelas.

På onsdag är det inget snack. IFK Kungälv – Gripen/Trollhättan spelas på Skarpe Nord. Matchtiden är 19.00. Vi ses där.

Heja Kungälv! #viärkungälv