Underläge i halvtid och två bortdömda mål i slutminuterna. Trots att Kungälv kämpade för en vändning ville det inte sig för Kungälv i Trollhättan under lördagen.

IFK Kungälv had pratat mycket om inställning inför lördagens match mot tabelljumbon Gripen. Efter en bekväm 5-2 seger på Skarpe Nord i onsdags visste man att det skulle bli en helt annan match i Slättbergshallen.

Lördagens match började dock på bästa sätt då IFK Kungälv gjorde 1-0 på en hörnvariant signerad Axel Ekholm.

Sedan kom vad vi kan kalla raset i första halvlek. IFK Kungälv blev passivt så väl offensivt som defensivt och gav Gripen tid och utrymme att gå upp till 3-1 efter mål av Johan Karlsson, Johan Grahn och Tony Eklind.

Halvtidsresultat: 3-1

I den andra halvleken kom IFK Kungälv ut som ett helt nytt lag. Man gick upp hårdare och satte press på Gripen i lagets speluppbyggnad – något som stressade hemmalaget som såg skärrat och blekt ut.

Tidigt kom också både 3-2 och 3-3 efter att Ted Skoglund stått för två starka förarbeten och spelat fram Lukas Persson och Adam Rudell.

3-3-målet jämnade inte bara ut resultatet utan också spelet. Målet fick Gripen att vakna till och efter flera hörnor på kort tid fick Tony Eklind en praktträff som letade sig upp i nättaket till 4-3 i den 68:e minuten.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid kom ändå för Kungälv viktiga 4-4 då Robin Mohlén lirkade in bollen. Kort därefter gjorde Kungälv sedan 4-5 genom Adam Rudell. Målet blåstes dock bort för offside och med bara några minuter kvar kunde Gripen istället göra 5-4 efter att Johan Grahn petade in retur från ett långskott på Kungälvs målvakt Kimmo Kyllönen.

Nästan direkt efter målet trodde det flesta att matchen återigen var kvitterad när Ted Skolgund petade in en retur från Mikael Lindberg. Ett mål som mycket tveksamt blåstet bort för offside.

Matchfakta Gripen – IFK Kungälv.

För IFK Kungälvs del väntar nu lite jul ledighet innan det är dags för annandagsderby borta på Villa-Lidköping.