Villa-Lidköping visade sig för för dagen vara numret för stora för IFK Kungälv i Sparbanken Lidköping Arena.
Efter 4-0 i halvtid kom Kungälv aldrig tillbaka.

IFK Kungälv var taggat inför annadags-derbyt mot Villa-Lidköping. Historiens makt är dock svår att rubba. Precis som Villa-Lidköping inte vunnit på Skarpe Nord på fem år – visade det sig svårt för IFK Kungälv att hålla jämna steg mot hemma laget inför de cirka 500o personerna på läktarna i Lidköping.

Villa tog ledningen redan i den 2:a minuten då David Karlsson placerade in 1-0 framspelad av Daniel Andersson. Sedan rann det på till 4-0 mot ett IFK Kungälv som hade svårt att skapa något mot ett stabilt hemmalag.

Halvtidsresultat 5-0:

Trots 4-o i baken mot Villa fortsatte IFK Kungälv att spela bandy. Dominansen var till Villa fördel – men det var framför allt modet och spelet i sista tredjedelen på planen som satte hemmalaget i förarsätet. Efter att Villa tidigt gjorde 5-0 svarade Kungälv till genom två snabba mål genom Ted Skoglund och Fredrik Johansson till 5-2. Innan hemmapubliken hunnit pilla i sig sina popcorn hade dock Villa tagit tillbaka sin ledning till 7-2 – så någon vidare spänning blev det inte heller i matchen.

Trots 5000 på läktaren och hemmadominans ska IFK Kungälvs supporterklubb Skara Gubbar, som reste upp till matchen med 250 man, ha en stor eloge för att man höll igång hela matchen. Slutresultat skrevs till slut till 7-3 till fördel för ett imponerade Villa som mer och mer börjar se ut som en trolig SM-gulds-kandidat. Till skillnad från tidigare år går spelet för Villa-Lidköping det här året runt på fler spelare och bolltempot i anfallen är stundtals en fröjd att se. Laget ser välplanerat ut och kanske är det dags  för Villas långskitiga arbete att resultera i vad många, till och med Kungälvsbor, önskar dem  – ett SM-guld.

För IFK Kungälv del gäller det nu att ladda om till hemmamatchen mot Hammarby på onsdag de 30 december på Skarpe Nord. Då blir det nya tag. Heja Kungälv! #viärkungälv!

Matchfakta: