IFK Kungälv var på vippen att slå Hammarby på Skarpe Nord. Med tio minuter kvar att spela kvitterade Hammarby dock Kungälvs ledning – en ledning hemmalaget tagit genom två mål av anfallaren Adam Rudell.

– Det är givetvis skönt att göra två mål då jag inte är i full matchform än, vi har en otroligt bred trupp så det gäller att ligga i för att få spela. Något besviken är man kanske med endast en poäng så här strax efter matchen, men denna pinnen var viktig och nu gäller det bara att fortsätta kriga, säger Adam Rudell.

IFK Kungälv var i ledning under merparten av matchens 90 minuter mellan IFK Kungälv och Hammarby på Skarpe Nord.

En jämn match där Adam Rudell vid två tillfällen gav IFK Kungälv ledningen.

Rudell som under inledning av säsongen fick sparsamt med speltid har tagit för sig mer och mer den senaste tiden och var idag Kungälvs hetaste spelaren på isen.

I slutminuterna var Kungälv också nära att få en ett segermål med matchen slutade 2-2.

Poängen innebär att IFK Kungälv knappade in en poäng på slutspelslagen Bollnäs och Edsbyn som just nu innehar den sjunde och åttonde platsen i tabellen. Samtidigt passerades IFK Kungälv av Broberg som under onsdagen vann hälsingederbyt mot just Edsbyn med 4-3.

IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen var överlag nöjd med hemmalagets insats.

– En bra mycket bra bandymatch, vi har medvind i första halvlek där vi kommer fram till ett par bra lägen. Vi tar ledningen, men släpper sedan in 1-1 efter lite slarv. Det blir tufft i andra halvlek försvarsmässigt sett då Hammarby har medvinden i ryggen. Så man får försöka åka med dom så gott det går och vi gör det bra överlag, säger Holopainen.

Trots att Hammarby kvitterade sent är han nöjd med en poäng mot Hammarby.

– 2-2 släpps in efter ett frislag från Hammarby som styrs in på en av våra spelare. Men sett till hela matchen höjer vi oss rejält efter en liten formsvacka de senaste matcherna. Vetlanda får vara riktigt bra på lördag för att slå oss om vi spelar så här, säger Holopainen som alltså redan blickar fram mot IFK Kungälvs bortamatch i Småland på lördag.

Matchfakta från matchen läser ni här.