IFK Kungälv stod på lördagen för en magisk vändning borta mot Vetlanda. Efter underläge med 5-2 i halvtid kom Kungälv ikapp.
På övertid utspelade sig sedan ett drama som sent kommer att glömmas.
– Vi äger andra halvlek, säger matchhjälten Mikael Lindberg.

IFK Kungälv hade det länge tufft i bortamatchen mot Vetlanda. Trots att Adam Rudell omgående kvitterade Vetlandas tidiga ledning som Joakim Andersson gav laget i den 11:e minuten fick Kungälv under hela matchen slita.

Kungälv hängde med fram till 2-2 då IFK Kungälvs Mikael Lindberg satte en straff till 2-2. Dessförinnan hade Vetlandas Tuomas Mokko gjort 2-1 till hemmalaget på hörna.

Lindbergs kvittering gav dock kortvarig glädje för de tillresta bortasupportrarna i Skarpa Gubbar. Vetlandas vasse anfallare Joakim Andersson satte minuterna efter straffmålet in 3-2. Ett mål som gav Vetlanda luft under vingarna och som gjorde att laget kunde dra ifrån till 5-2 innan halvtidsvilan efter ett hörnmål av Philip Lennartsson och ett mål att Kungälvsonen Patrik Johanson.

– Vi gör det bra första 20-25 minuterna, sedan blir vi för passiva. Vetlanda får styra spelet och skapar mycket hörnor som gör att de kan dra ifrån. Vi går helt enkelt ifrån vår matchplan, säger IFK Kungälvs mittfältare Mikael Lindberg.

Halvtidsresultat: 5-2

I den andra halvleken visade IFK Kungälv enorm moral. Laget hade på intet sätt gett upp hoppet om poäng. Inom loppet av en minut gjorde Axel Ekholm två mål i början av den andra halvleken. Tio minuter senare var IFK Kungälv ikapp då Mikael Lindberg pangade in sitt andra straffmål för dagen.

Kungälv skulle återigen komma i underläge då Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt satte dit 6-5 – fyra minuter senare i den 72:a minuten. Resultatet stod sig fram till den 91:e matchminuten då Teemu Määttä kvitterade matchen till 6-6.

Efter varsin timeout från Vetlanda och Kungälv under den andra halvleken hade domaren Roland Fager lagt till totalt fyra minuters övertid. I den 94:e minuten fick Kungälv en gyllene chans att avgöra matchen då laget fick en hörna.

Hörnan pangades in av Mikael Lindberg som därmed gjorde sitt första hattrick på år och dag. Dramat var dock inte slut där. I matchens sista sekund var det Vetlandas tur att få en straff.

Straffen sköts dock i stolpen av Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt och mirakelvändning var ett faktum.

Vild glädje

Efter matchen var det vilda glädjescener bland både spelare, ledare och de tillresta supportrarna.

– Vi hittade tillbaka till vår matchplan helt och hållet i andra. Vi äger varsin halvlek och jag tycker till slut att resultatet är rättvist. Detta är vår andra seger i Sapa Arena och just nu känns det jävligt skönt, säger matchhjälten.

Segern ger IFK Kungälv råg i ryggen och också rejält häng på en slutspelsplats i elitserien. Laget är nu bara en poäng bakom Edsbyn på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Mikael Lindberg berättar att han och laget nu redan ser framemot den viktiga matchen mot Tillberga på tisdag hemma på Skarpe Nord.
– Nu har vi träning på måndag och sedan ska vi göra allt i vår makt för att försöka slå Tillberga, säger Mikael Lindberg.

Matchfakta läser ni här.