IFK Kungälv åkte på en tung förlust hemma mot Tillberga som under matchen sista tio minuter vände och vann med med 5-4.

IFK Kungälv varnade själva för att det var en svår match som väntade hemma på Skarpe Nord. Det blev det också – trots att Kungälv inledningsvis såg ut att ha bra kontroll på motståndarna från Västerås.

I den femte minuten tog laget också ledningen med 1-0 efter att Robin Mohlén spelats fri av Ted Skoglund efter ett riktigt mönsteranfall.

Tio minuter senare fick Vetlanda en straff som säkert sattes dit av Tillbergakaptenen Robin Andersson.

Kungälv trummade på i kylan på Skarpe Nord och rann relativt enkelt ifrån till 3-1 efter mål av Teemu Määttä och Adam Rudell.

Innan halvtid reducerade Tillberga till 3-2 efter att Jesper Hermansson pillade in en hörnretur.

Halvtidsresultat: 3-2

I den andra halvleken blev det mycket ställnigskrig i en match som höll ett lägre tempo än vanligtvis på Skarpe Nord.

I den 56:e minuten kom Tillbergas kvittering – återigen på hörna och återigen efter ett skott av Robin Andersson.

Kungälv flyttade efter målet upp postionerna och radade upp målchanser. Bollen vill dock inte in i bortamålet trots chanser med öppet mål för Axel Ekholm och ett missat friläge av Adam Rudell som Tillberga målvakten Rasmus Eriksson räddade upp i ribban.

Rudell skulle dock revanschera sig då han i den 75:e minuten styrde in ett inspel från kanten på volley, som han fick efter en stark soloåkning av Fredrik Johansson.

4-3 målet varade till den 85:e minuten då Kim Barklund rakade in 4-4 bakom Kimmo Kyllönen.

I den 88 minuten avgjorde sedan Jimmy Jansson matchen då han efter ett inspel från Rinat Shamsutov i straffområdet fick en träff som längs isen gled in bakom Kyllönen till 4-5.

På övertid hade Kungälv sedan ett flertal chanser till en kvittering men matchen slutade 4-5.

För Kungälv gäller det nu att repa nytt mod. Härnäst väntar en tuff match borta mot Sandviken innan Edsbyn gästar Skarpe Nord klockan 19.00 den 13 januari. Trots den tunga förlusten är det många poäng kvar att spela om – och det är snabba svängningar i årets elitserie.

Matchfakta.