IFK Kungälv gjorde på lördagen en stark insats borta mot Sandviken – som till slut ändå vann matchen med 6-5.

IFK Kungälv var inställda på ett tuff match borta mot Sandviken i Göranssons Arena.

En arena som få lag åker hem med poäng ifrån.

Sandviken öppnade också matchen bäst då skytteligaledaren Christoffter Edlund redan i den 4:e minuten satte dit 1-0 framspelad av Dennis Henriksen.

Kungälv svarade några minuter senare då Mikael Lindberg i den 13:e minuten fick på en härlig träff från lågt håll som Martin Falk i Sandviken-målet inte rådde på vilket innebar 1-1.

Sandviken ägde fortsatt mycket boll och bara tre minuter efter 1-1 målet var det återigen dags för Christoffer Edlund som prickade in 2-1 framspelad av Trollhättesonen Daniel Bäck.

Kungälv stod dock upp bra och ett organiserat försvar lyckades för det mesta hålla borta hemmalaget från de farligare målchanserna. Trots det kom både 3-1 och 4-1 i den första halvleken innan Jesper Henriksson framspelad av Ted Skoglund gav Kungälv nytt hopp i den 37:e minuten då han reducerade ställningen till 4-2. Ett resultat som stod sig halveken ut.

Halvtidsresultat: 4-2

Den andra halvleken präglades inledningsvis av ställnings krigpå mitt plan. Både Kungälv och Sandviken hade svårt att skapa de riktigt farliga målchanserna. Kungälv lyckades vaska fram en och annan hörna och borde kanske haft en straff kort innan Sandviken istället drog ifrån till 5-2 i den 71:e matchminuten då Christoffer Edlund gjorde sitt fjärde mål för dagen fri med Kimmo Kyllönen i Kungälvsmålet.

Kungälv gav dock inte upp och när Lukas Persson läckert styrde in 5-3 i den 76:e minuten efter ett inspel från Jesper Henriksson från kortlinjen tändes hoppet igen.

En soloprestation av Daniel Mossberg fem minuter senare såg ut att avgöra matchen då han dribblade sig fri och sprätte upp 6-3 i nättaket. Kungälv, som under hela säsongen visat att man aldrig ger upp innan matchen är slut, lyckades återigen skapa nerv. Först genom en reducering av Adam Rudell, och sedan genom ett skott från straffområdesgränsen av Mikael Lindberg med cirka två minuter kvar att spela

Någon riktigt farlig chans till 6-6 fick Kungälv aldrig innan domaren Jonas Kandell blåste av matchen. En match där Kungälv stod upp bra men alltså inte fick med sig någon poäng i från. För Kungälv väntar härnäst Edsbyn hemma på Skarope Nord. Ett Edsbyn som just nu innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen – fem poäng före Kungälv i tabellen.

Matchen spelas på Skarpe Nord onsdag 19.00.

Matchfakta Sandvikens AIK – IFK Kungälv