På onsdag 19.00 tar IFK Kungälv emot Edsbyn på Skarpe Nord. En måstematch för IFK Kungälv om chansen till slutspel ska finns kvar.

IFK Kungälv kommer till matchen mot Edsbyn efter en stark insats borta mot Sandviken i lördags. Trots en bra insats lyckades IFK Kungälv inte få med sig någon poäng utan föll med uddamålet i en match som slutade 5-6.

Nu på onsdag ställs IFK Kungälv mot ett Edsbyn som brukar ha det svårt på Skarpe Nord.

När laget möttes tidigare i vintras i Hälsingland tappade IFK Kungälv en 4-2 ledning till 4-5 i slutskedet av matchen.

IFK Kungälv lär därmed vara suget på en revansch i en match som kan krympa avståndet till Edsbyn som just nu innehar den sista slutspelsplatsen i tabellen – fem poäng före Kungälv.

– Vi spelade bra mot Sandviken och ska vi kunna slå Edsbyn så måste vi komma upp på samma nivå igen. Edsbyn är vassa på fasta situationer, det är något vi måste ha koll på, samtidigt som att vi får vår defensiv att fungera, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen.

Edsyns mittfältsmotor Daniel Liw räknar med att hans lag kommer att få det tufft på Skarpe Nord.

– Det är en viktigt match för båda lagen, på Skarpe Nord gäller det att vi kan försvara oss bra. Vi har bra stämning i truppen och och det kommer bli offensivt spel, vi ser fram mot matchen, säger Daniel Liw.

Matchen startar klockan 19.00 på Skarpe Nord. IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar laddar upp inför matchen på Supporterkrogen Combi vid nämndhus-rondellen från 16.00 för alla som vill äta och dricka något gott inför matchen.

Kommentarer inför matchen läser ni vid lunchtid på onsdagen.

Vi ses på Skarpe Nord.

Heja Kungälv! #viärkungälv