IFK Kungälv och Edsbyn spelade 3-3 i en dramatisk match på Skarpe Nord. Marginalerna grinade länge IFK Kungälv i ansiktet – men jämnade ut sig något då laget lyckades få in kvitteringen i slutsekunderna.

Trots att det bara bjöds på ett mål i den första halvleken saknades det inte målchanser när IFK Kungälv tog emot Edsbyn.

Edsbyn skapade matchens första målchans efter en tidig hörna. Ett skott fastnade först i ruset innan returen lades i ribban.

IFK Kungälv saknade inte heller chanser och Erik Persson i Edsbyn-målet stod för flera fina räddningar innan Hans Andersson i den 21:e matchminuten satte dit 0-1. Målet kom till efter att Kungälvsförsvaren Mathias Johansson tog ner ett lyft samtidigt som han fick en tackling som gjorde att han tappade bollen. De flesta räknade nog med ett frislag i den situationen men istället kunde Edsbyn kontra och till slut få in bollen efter ett skott från vänsterkanten av Hans Andersson.

Kungälv fick bara några minuter efter målet chansen att kvittera när slarv i Edsbyn-försvaret gav Lukas Persson ett friläge. Fri med målvakten hakades Persson upp, och lade sedan bollen i burgaveln efter ett försök att runda keepern.

Fredrik Johansson, som var pigg matchen igenom, hade strax därefter en möjlighet när han fick på ett rykande skott efter en genomåkning. Skottet svepte dock precis över ribban.

Kungälv skapade matchen igenom ett stort antal hörnor. Bortaruset var dock extremt samlat och kvickt ut och Kungälvs hörnor slutade mestadels i ingenting alls.

Edsbyn saknade inte heller chanser och vid ställningen 0-1 gjorde Kimmo Kyllönen en fantastisk frilägesräddning efter ett lyft som friställde en bortaanfallare.

Halvtidsresultat: 0-1

Den andra halvleken påminde inledningsvis om den första med chanser åt båda håll. En tidigt hörna resulterade så när i ett Kungälvsmål men känslan var att det gick troll framför mål för hemmalaget den här kvällen.

Istället kunde Edsbyn öka på sin ledning till 0-2 efter en hörnretur. Målet gjordes av Mattias Hammarström som bakom ryggen knackade bollen som letade sig in i nätet bakom en skymd Kimmo Kyllönen.

I den 69:e minuten fick IFK Kungälv kontakt igen då Mathias Johansson prickade in ett frislag från högerkanten en bit utanför straffområdesgränsen.

Tio minuter senare kom också kvitteringen då Axel Ekholm på något vis pillade in en retur efter kalabalik i Edsbyförsvaret.

Matchen stod nu och vägde, men ridån såg ut att gå ner för Kungälv då Adam Rudell först blåstes av för högklubba i ett farligt läge i straffområdet. Ett långt lyft senare fick Jonas Edling chansen när han tog ner bollen och längs kortlinjen bröt in och rundade Kyllönen och satte dit 2-3 i den 89:e minuten.

Kungälv skulle dock få sista ordet. Efter varsin timeout från de båda lagen hade domaren lagt till totalt fem övertidsminuter. I den 94:e minuten dök Axel Ekholm upp igen och pillade in 3-3 efter ett lyft som Fredrik Johansson efter ett frislag skickade iväg mot Edsbyns straffområde på vinst eller förlust.

Lyftet innebar att IFK Kungälv fick med sig en poäng från matchen. Laget missade dock chansen att knappa in på Edsbyn i kampen om den sista slutspelsplatsen. På fredag får IFK Kungälv en ny chans att minska avståndet till lagen ovanför i tabellen då man gästar IFK Vänersborg 19.00.

På IFK Kungälvs Facebooksida kan ni höra en intervju med tvåmålsskytten Axel Ekholm efter matchen.

Matchfakta hittas här: