På fredagskvällen gästar IFK Kungälv kamratkollegan IFK Vänersborg i ett västsvensk derby. Sist lagen möttes vann IFK Kungälv med 6-1 i Ale Arena och laget siktar nu på att försöka göra det samma på bortais i Vänersborg.

IFK Kungälv kommer till matchen med två starka insatser i bagaget efter en uddamålsförlust borta mot Sandviken i lördags och en oavgjord match hemma på Skarpe Nord mot Edsbyn i onsdags. En match IFK Kungälv lika gärna hade kunnat vinna om marginalerna hade varit på lagets sida.

Vänersborg fick sin bortamatch i Kalix i onsdags inställd på grund av kyla och ligger just nu fem poäng före IFK Kungälv i tabellen. laget ligger på en åttondeplats som just nu innebär att man  innehar den sista slutspelsplatsen i tabellen.

IFK Kungälv ser ut att ställa upp med ungefär samma lag som man gjorde mot Edsbyn i onsdags. Tvåmålsskytten i den matchen, Axel Ekholm, ser fram mot drabbningen mot Vänersborg.

– Det känns bra. Vi tog en pinne senast och fler ska det bli. Vi ser fram mot matchen och ska göra vårt bästa för att vinna, säger Axel Ekholm.

Om det är en fördel eller nackdel för Vänersborg att deras match blev inställd i onsdags inför fredagens match är Ekholm osäker på.

– Vi är pigga i alla fall. Det är inga problem att spela match på fredagen om man har haft hemmamatch på onsdagen. Det är värre om man spelat borta och kommer hem sent på onsdagen eller först på torsdagen. Vänersborg kanske kan sakna lite matchtempo, men jag tror inte det spelar så stor roll. Vi ska göra vårt och gör vi det får vi hoppas att det räcker, säger Axel Ekholm.

Matchen i Vänersborg börjar klockan 19.00 och följs via elitrapport.se eller ttela.se som direkt rapporterar från matchen. Även Sveriges Radio P4 Väst sänder matchen i sin helhet på webben.