IFK Kungälv hängde med i en halvlek. Sedan avgjorde IFK Vänersborg västderbyt genom att rinna ifrån till 6-3 i andra halvlek.
– Det är en märklig match. Vi styr och ställer stora delar av matchen, men ändå så ligger vi plötsligt under med 6-2, säger IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen.

IFK Kungälv fick en drömstart borta i derbyt mot Vänersborg när Adam Rudell framspelad av Mikael Lindberg satte dit 0-1 i den tredje minuten.

Ledningen höll i sig till den 25:e minuten då Joakm Hedqvist kvitterade till 1-1 efter en straff.

Kungälvs replik blev blixtsnabbt då Axel Ekholm mindre än minuten senare gjorde 1-2 framspelad av Adam Rudell.

En Kungälvsbekating i form av Mikko Lukkarila gav i sin tur hemmalaget svar på tal då han utjämnade ställningen till 2-2 fyra minuter senare. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Jag tycker att vi styr och ställer stora delar av halvleken, men vi får inte in bollen. Vi gör en bra prestation, kommenterar Ari Holopainen den första halvleken.

Halvtidsresultat: 2-2

I den 54:e matchminuten tog hemmalaget Vänersborg ledningen för första gången i matchen då Joakim Hedqvist pangade in 3-2.

Sju minuter senare spelade Hedqvist fram Christoffer Fagerström som satte dit 4-2. Kort därefter satte Lukkarila dit 5-2 på hörna. Ett mål som helt avgjorde matchen, då dessutom Johan Koch ökade på hemmalagets ledning till 6-2 någon minut senare.

I slutskedet snyggade IFK Kungälv till siffrorna då Temmu Määttä satte dit 6-3 i den 90:e minuten.

För IFK Kungälv gäller det nu att ladda om inför hemmamatchen mot Bollnäs på onsdag på Skarpe Nord. Då Edsbyn samtidigt förlorade hemma mot Villa-Lidköping är avståndet upp till en slutspelsplats på fem poäng oförändrat. Lika så avståndet neråt i tabellen till en kvalplats då Kalix förlorade med uddamålet borta mot Bollnäs.

– På det stora hela tycker jag som sagt att vi gör en bra match. Vi är minst lika bra som Vänersborg i 80 minuter, men det är tio minuter vi tappar matchen på. Vi gör ett misstag som leder fram till 3-2 och sedan sätter de in två hörnor. Då måste vi öppna oss och gå mer framåt och då kommer ett mål till för dom, säger Holopainen.

Vad är den största skillnaden mellan lagen ikväll?

– Att Vänersborg sätter sina chanser. Vi har flera solklara lägen där vi kommer två mot en. Vi tar lite fel beslut och släpper inte bollen till den spelaren som är i bäst situation. Jag sa det på bänken, att det var länge sedan jag tycker att man spelar och är med så bra som vi är idag och plötsligt ligger under med 6-2. Vi pratade en del efter matchen och vi är nöjda med vår prestation men inte med resultatet. Sedan är vi ju naturligtvis inte nöjda med att vi inte sätter våra chanser. Vi får ta med oss det som är bra och försöka förbättra resten till nästa match, säger Holopainen.