På onsdag 19.00 gästar Bollnäs GIF Skarpe Nord. Ett Bollnäs som efter en svag start har fått upp ångan och jagar en topp-4 placering i tabellen. Nu får laget mäta sina krafter mot ett IFK Kungälv som bör vinna för att gripa chansen att nå slutspel.

IFK Kungälv har den senaste tiden hittat spelet, men samtidigt haft marginalerna mot sig. En uddamålsförlust borta mot Sandviken, oavgjort mot Edsbyn på hemmais och en förlust borta mot Vänersborg är lagets facit de tre senaste matcherna.

Matcher som laget som sagt spelat bra i men inte fått med sig poängen från.

På onsdag väntar formstarka Bollnäs som av tradition brukar ha det ganska enkelt på Skarpe Nord. Kungälv har å sin sida de senaste åren både vunnit på bortais mot Bollnäs och spelat flera jämna matcher på Sävtasås i Hälsingland.

– Vi har som sagt spelat bra de tre sista matcherna, men det är bara att köra på. Vi har bra stämning i truppen, mot Vänersborg var vi ineffektiva, men förhoppningsvis släpper det mot Bollnäs, säger IFK Kungälvs skridskofantom Fredrik Johansson.

Skadeläget i truppen ser bra ut, bortsett från någon skavank kommer IFK Kungälvs tränare Ari Holopainen

För IFK Kungälv skulle en seger betyda att laget fortfarande har en chans för att nå slutspel. Vid förlust kan Kalix och Tillberga på kvalplasterna närma sig.

”Veteranernas dag”

I samband med matchen mot Bollnäs hyllar IFK Kungälvs klubbens tidigare spelare. Allt ifrån Stig Forsberg till Mikael Vaihela.

Kom gärna in i vårat café innan eller i halvtidspaus och mingla med några av våra veteraner. I pausen kommer även några av klubbens gamla trotjänare att intervjus på Skarpe Nord. Genom att införa Veteranernas Dag, en dag som är tänkt att bli årligt återkommande, så vill vi IFK Kungälv hedra gamla lirare för deras bidrag till att förgylla bandy i Kungälv.

Vi ses på onsdag 19.00. Heja Kungälv! #viärkungälv.