Trots en drömstart med mål redan i första minuten föll IFK Kungälv borta mot Broberg. Broberg gick ikapp med efter en halvtimme spelad då IFK Kungälv hade två man i utvisningsbåset.

Redan i den första matchminuten small det på Hällåsen. IFK Kungälvs skyttekung Lukas Persson pangade då in 0-1 på en hörna inslagen av Robin Mohlén.

Några mer mål för Kungälv blev det inte i matchen. Kungälvs ledning varade fram till den 32:e minuten. Då satt målskytten Persson på utvisningsbänken tillsammans med Fredrik Johansson.

Persson för att han ifrågasatt en en offside blåsning.

1-1 målet för Broberg gjordes av Robert Dammbro. Sedan blev resten av matchen Martin Söderberg show. Den 22-årige Edsbynsonen, som också varit proffs i Ryssland en kortare sejour, gjorde matchens fem sista mål, vilket gav Broberg hopp om slutspel samtidigt som Kungälv nu får rykta in sig på att klara nytt kontrakt utan kvalspel.

Elitserien tar nu ett lite uppehåll för Bandy-VM. Serien drar igång igen den 12 februari då svenska mästarna Västerås SK kommer till Skarpe Nord. IFK Kungälvs samarbetspartners bjuder på fri entré till matchen och vi hoppas på en riktigt publiksfest där IFK Kungälv behöver allt stöd i ryggen för att kunna slå Västerås.

Matchfakta Broberg/Söderhamn – IFK Kungälv.