Skridskokul i IFK Kungälv kom igång sent denna säsong p g a vädret. När vi väl kom igång fick vi uppleva regn, regn, avstängd arena och regn de fyra första lördagarna. Det visade sig dock att både föräldrar och barn var av det rätta virket och dök upp trots lite vatten uppifrån.

Vi har hittills fått in över 90 anmälda barn, ett roligt nytt rekord! Regnet höll nog en del hemma förra året men nu brukar vi ha ca: 30 barn med vuxna på isen varje lördagsmorgon.

Vad innebär då Skridskokul med IFK Kungälv?

Det är precis som det låter, att ha kul med skridskor på fötterna! Hela tanken med Skridskokul är att lära barn att åka skridskor och då är det absolut enklast att göra det med glada barn som har roligt. Målsättningen är att de vuxna visar barnen hur man gör utan pekpinnar och förmaningar, alla moment utförs tillsammans så att barnen ska känna att alla kan vara med. Det ligger trots det en del pedagogik bakom, varje lek har en tanke som kanske inte alltid märks.

Vi börjar t. ex. alltid med att lära oss ramla, ett bra sätt att avdramatisera det hela. Skulle man råka ramla senare tränar man ju bara extra!

Många lekar går ut på att bli jagad eller jaga andra, ett enkelt sätt att komma ur sin trygghetszon och köra fortare än man egentligen tänkt sig. Ett riktigt bra sätt att utveckla sin skridskoåkning snabbt.

Ploga snö är en annan populär lek, det är inte många barn som tänker på att man lär sig bromsa på köpet.

Övningarna hade inte fungerat bra om inte så många vuxna följt med ut på isen med skridskor på. Det är väldigt tacksamt att ni vuxna hjälper till, det stärker barnen och gör det hela mycket roligare. Dessutom är ju frisk luft och motion inte helt fel!

Om man av olika anledningar inte kan komma ut på isen håller Petra och Ulrika öppet i kiosken, där det bjuds på gott kaffe och en smörgås. De fixar också saft till vår välförtjänta paus där Mona hjälper till med servering till alla barnen. Stort tack för engagemang som kanske inte alltid märks!

Vill man börja med Skridskokul är man välkommen till Skarpe Nord på lördagar mellan kl. 9.00-10.00. Vi startar kl. 9.00 så man bör vara där minst en kvart innan för ombyte. Barnen måste ha skridskor, hjälm med galler och halsskydd. Gärna en eller två vuxna som kan följa med på isen också!

Vi i IFK Kungälv tycker varje barn ska ha möjlighet att lära sig åka skridskor för att senare kanske börja spela bandy. Skridskokul drivs ideellt och är gratis att vara med i. Det går bra att börja när som helst under säsongen.

Varmt välkomna till Skarpe Nord!

/Jörgen Stjernström (0703-96 40 69)

http://www.laget.se/IFKKUNGALV_SKRIDSKOSKOLA

Fotograf: Johan Spanås (www.bandyfoto.se )