Så är IFK Kungälvs Bandyskola,  säsong 2015/2016, äntligen igång för denna säsong efter en trög start med spelarbrist som orsak.

Truppen består av nya förmågor, de flesta från Skridskokul, och barnen har spelat med ett äldre gäng (P9) tills de blev så pass många att vi kunde starta en bandyskola. Skolan kommer att fortsätta fyllas på efter hand från skridskokul när de är mogna och sugna på att börja med klubba och boll.

Barnen är i åldrarna födda 2007 – 2010 och kommer från olika håll. Vissa spelar hockey men vill också testa bandy. Man har en kompis som spelar och vill gärna testa själv och några kommer, som sagt, från Skridskokul.

Bandyskolan är till för de som har lärt sig grunderna i skridskoåkning och vill fortsätta med att spela med klubba och boll och är ett steg i IFK trappa mot fullfjädrade spelare.

Det är alltid en skön känsla på lördag morgon när man träffas nere på Skarpe Nord. Gott om energi i barnen som är väldigt sugna på att få komma ut och åka skridskor. Även fast vädergudarna inte alltid har varit med oss så kör de på ändå utan knot och med stor glädje.

Vi som leder barnen i Bandyskolan är Jonas Höglund och Claes Winberg med hjälp av föräldrar som stöttar oss. Det gäller att få ett effektivt flöde under den timman som vi håller på och all hjälp är tacksam. Även de som står vid sidan av gör sitt med att samla bollar som åker av eller knyta om skridskor. Hämta tröjor eller vattenflaska är också uppgifter som görs.

Tycker man att en timma är för lite så är det bara att stanna kvar på allmänhetens åkning som är direkt efter. All tid som man kan få på isen är jättebra att ta vara på.

Förra året avslutade vi säsongen med en cup uppe i Ale arena. Detta var en stor händelse för spelarna. 3 matcher fick de lira och de var rejält trötta i slutet men nöjda att få spela matcher.

Vill man börja spela bandy så är man varmt välkommen ner till Skarpe Nord och delta i IFK-gemenskapen. Vi tränar alltid lördagar mellan kl 09.00 – 10.00, och ibland en del vardagar.

Kolla gärna kalendern på bandyskolans hemsida: http://www.laget.se/IFKBANDY_Bandyskolan

Alla är välkomna.

Hälsningar Ledarna

Fotograf: Johan Spanås (www.bandyfoto.se )