Glada miner hos barn är en energikick som är bättre än något annat när man är ledare.

Att få se minerna på mornarna eller eftermiddagarna när man möter barnen är en klar energiladdning för oss ledare och stärker oss i vår roll att alltid göra vårt bästa. Allt oftast är det ett glatt leende på vägen in till omklädningsrummet även om föräldrarna kan se lite mer trötta ut ibland. När väl ombytet är klart, är det ivrigt bredvid isen innan man får ta av sig skydden för att skrinna ut och börja träna.

IFK KUNGÄLV’s P9 lag är i full gång för säsongen och vi tränar tisdagar 15.45-16.45 och lördagar 09.00-10.00. Vi kom igång först i Ale Arena med träningar i september och oktober men sedan så fick vi vänta, vänta och vänta på vår egen is på Skarpe Nord. Den kom sent i år pga av det varma vädret. När vi tills sist fick vår is så kom det storm efter storm med regn. Isen försvann och man fick börja om från början så det är tufft att vara bandylirare och ledare.

Varierande väder har det även varit på träningarna. Varje säsong får vi alla sorters väder. Allt från kanonväder eller ättekallt till att regnet öser ner horisontellt. Även fast barnen är genomblöta så åker de runt på isen, slänger sig på mage och gör ”sälen”. Det är glädje! Sedan så är det bara att gå in och tömma skridskorna, krama ur kläderna för att till sist ta en varm dusch.

P9-laget består mestadels av barn födda 2007 och 2008. Vi har även några i andra åldersgrupper hos oss. De flesta från förra säsongen är fortfarande kvar samt att vi har utökat med några nya spelare, även några som är något år äldre. Det gäller att ta hand om barnen så att de hamnar i en nivå som de känner sig trygga i. Startar man ihop med sina jämnåriga kompisar som har spelat några år så är det oftast en stor skillnad i skridskoåkandet. Nu får de chansen att starta i ett lugnare tempo. Fysiskt är de större än våra P-9 barn som har varit med några år men det tar ut sig då de har fler timmar på isen. Det är härligt att se när de minsta kämpar mot de större. Alla är välkomna att komma ner och prova på och det är inte försent för att testa.

Vi som är ledare för IFK Kungälv P9 är Jonas Höglund och Claes Winberg. Vi startade upp detta lag som Bandyskolan för 3 år sedan. Man ser hur de har utvecklats under denna period och våra mål med laget är att varje spelare ska utveckla sin skridskoåkning, teknik med klubba och boll, spela och förstå bandy och att vara en bra kompis. Vi försöker också att få in så att de hjälper varandra, stötta varandra positivt när man kanske har gjort en mindre lyckad övning och om man åker ihop med någon att kolla hur det har gått. Det är viktiga saker för att man ska ha roligt och trivas med varandra i gruppen.

Denna säsong så har vi kommit igång med att spela så kallade ”poolspel” mot föreningarna i Göteborgsdistriktet. Det innebär att man under en dag spelar hos en av föreningarna 3 matcher mot olika lag. Våra motståndare i distriktet är Kareby, Mölndal, Surte, Höjden, Frillesås och Sunvära. Resultaten noteras inte och det finns ingen tabell. Barnen tycker att det är en stor sak att ta på sig den fina matchtröjan med det fantastiska emblemet på bröstet.

Barnen spelar och har kul, föräldrar, syskon, mor och far–föräldrar står vid sidan och hejar på.

Matcherna är 2x15min och lagen har en målvakt och sex utespelare. Det brukar vara flera som vill vara målvakt. Då blir det till att lotta om vilka som får stå.

Matcherna som de har spelat har de kämpat bra och börjat hitta varandra på planen.

Det är en fortsatt kul resa som vi har framför oss med många tillfällen till skratt, glädje, kämpa, svett, tårar och även en hel del ”tjöt” om allt möjligt.

Vill man vara med hos oss så är man hjärtligt välkommen. Man hittar mer info om oss på:

http://www.laget.se/IFKKUNGALV_P9

 

Det går även bra att maila oss på:

claes.winberg@ifkkungalv.se
jonas.hoglund@ifkkungalv.se

Fotograf: Johan Spanås (www.bandyfoto.se)