IFK Kungälvs P12 är ett härligt gäng som består av 15 killar som börjar bli små män och spelar första året på stor is. Skridskoåkningen börjar för de flesta sitta riktigt bra och många börjar skjuta riktigt hårt.

-Vi började säsongen tidigt som vanligt berättar Björn Ericson, en av flera ledare i träningstruppen. Man anlitade Thomas Javeblad som är en av Sveriges bästa skridskotekniker med NHL proffs som kunder.

– Jag fick idén av en pappa i laget vars son spelar hockey och jag har själv följt hans enorma utveckling. Vi körde 5 pass med nästan enbart skridskoåkning. Grabbarna uppträdde som i kyrkan och lyssnade och följde hans råd noggrant. Efter passen var de helt slut.
-Det tar hårt på kroppen och huvud men vi känner att det är ett måste för gruppen. Dels har vi en del nybörjare som måste i kapp med skridsko-åkningen men även killarna som hållit på ett tag behöver utbildas säger tränare Martin Melander. Gruppen kommer fortsätta med dessa pass efter säsongen i ishallar runt om i Göteborg.

Stora delen av träningstruppens försäsong utfördes i Göteborgs ishallar och är möjlig med hjälp av ledare som jagar istider och föräldrar som ställer upp med pengar och körningar. Killarnas föräldrar är en dröm att jobba med och utan dem hade vi inte kunnat komma så här långt som vi gjort, säger Björn.

I år spelar vi bandy i sydvästs serie och i ett träningspoolspel för 11-manna som är en hopslagning av några lag i Småland och Västra Götaland. På så sätt får lagen chansen att mäta sig mot de bästa lagen i angränsande län.

-Det ger otroligt mycket att spela mot hallagen. De har helt andra förutsättningar än vad vi har och det märks redan på den här nivån, säger tränare Martin Wallin.
Laget har bestämt sig att inte vara avundsjuka på de lagen utan kavla upp ärmarna och titta på andra möjligheter, bland annat då modern barmarksträning, hyra in skridskotekniker och halltider i Göteborg.

-Vi tränar ganska hårt när vi väl tränar. Detta börjar ge resultat på matcherna då vi orkar mer och vinner närkamper säger Björn Ericson.
-Hallagen som slog oss ganska klart i höstas har det inte lika lätt nu och vi spelar jämt mot dessa avslutar Martin Wallin stolt.

Säsongen avslutas med Broman Cup där vi delar en buss med P11 och bor i skolsal. Föräldrarna bor på hotell och cupen går ut på att ha roligt och umgås.

Varmt välkomna till Skarpe Nord och följ P12.

http://www.laget.se/IFKBANDYP12

Fotograf: Johan Spanås (www.bandyfoto.se)