IFK Kungälvs Axel Ekholm blev i helgen världsmästare med det svenska p21-landslaget. Sverige vann finalen med 3-2 mot Ryssland.

I lördags blev Sverige P21-världsmästare i bandy. Turneringen spelades i finska Varkaus och Axel Ekholm gjorde bland annat det viktiga 3-0 målet i en match mot Ryssland – en match som säkrade den svenska finalplatsen mot just Ryssland. Totalt blev det hela fyra mål för Axel i turneringen.

Vägen till finalen var dock inte spikrak då Sverige till exempel åkte på en storförlust mot Finland med 1-5 tidigt i turneringen.

IFK Kungälv säger ett stort grattis till alla de svenska världsmästarna och till vår egen Axel Ekholm i synnerhet.

Det är inte bara Axel Ekholm som varit i farten.

I Mikkeli i Finland spelade Gustav Friman P15 VM, detta räckte hela vägen till final. I finalen var tyvärr Ryssland för svåra men en finfin Silvermedalj blev det! Grattis Gustav som bidrog till framgångarna i det Svenska P15 Landslaget,. Dessutom utsedd till bäste spelare i matchen mot Estland i grundspelet.

I Västerås var det Regions Mästerskapen där Lucas Widman och Filip Strand representerad IFK Kungälv i Region Syd. Laget Syd lyckades med bedriften att bli Regionsmästare, Grattis Lucas och Filip!

Dessutom har IFK Kungälvs unga anfallare Niklas Holopainen nu valt att spela med det finska P19-landslaget i framtiden dit han har blivit uttagen.

Ett stort grattis säger IFK Kungälv till våra framtidsnamn.