Inspirerande, motiverande och engagerande. Så sammanfattar vi vårt uppstartsmöte i klubbstugan den 20 april 2015. Inför denna säsong ville vi tränare känna av hur vi stod inför säsongen 2015-2016. Bandy på P16 nivå innebär i ”vår värld” att vi kliver på, nu går vi in med kvaliteter som innefattar mer än bara ”mera av allt” dvs träningar, matcher, cuper osv! Kvalitet innefattar för oss att det är smartare, fler dimensioner och mer långsiktigt.

Vi sammanfattar detta med helheten, där människan hamnar i fokus, säger Jan-Åke ”Widde” Widman en av tränarna i P16.
Vad menar ni?
Jo……
Atleten, se till att vi gör rätt saker för att spelarnas kroppar skall hålla för en lång karriär. Människan, rättigheten att få vara sig själv, att inte behöva var någon annan än sig själv. Laget, gruppdynamiken dvs få ihop helheten.

Det är oerhört lätt att bli bekväm, köra på i gamla spår när det gäller träning, upplägg osv. Vi hade tidigt insikten att vi behövde hjälp med den fysiska biten. Vår vän Tommy Österberg erbjöd sig att hjälpa oss. Smarta val är nya uppdaterade kunskaper, Tommy besitter dessa till hundra procent! Med ett fokus på rörlighet, spänst, styrka, kondition dvs att bygga upp atleten. Vi har med Tommys hjälp arbetat med ett träningsupplägg som startade i början av april och ända fram till början av december. Utvecklingen har varit fantastisk, en sådan enorm skillnad kvalitet gör, det skapar förutsättningar, säger Janne.
Läs mer: http://www.laget.se/IFKP16/News/4118296/Info-innan-sommarlovet

Jag och Widde är övertygade om att Gruppdynamik är oerhört viktigt dimension i ett lagbygge, säger Jan Bäverhag. Vi startade efter sommaren med ett uppstartsläger i Rörtången. Hela denna helg byggde på mjuka värden, samarbete, rätten att få vara sig själv och acceptans i gruppen. Vi pratade om ”laget före jaget” och ”jaget för laget”, alla har betydelse och allas egenskaper har betydelse. Vi vill inte ha ”Stereotyper” utan vi vill att ni skall våga vara er själva och våga lyckas, dvs inte drivas av rädslan av att misslyckas! Det var en underbar helg som kryddades med ett fantastiskt väder, go mat och underbara bad.
Läs mer: http://www.laget.se/IFKP16/News/4178460/Vi-bygger-vidare-pa-laget–Kick-Offen-i-Rortangen-

Janne berättar, vi hade på meriter från säsongen 2013-2014 kvalificerat oss till Kosa Mini World Cup 2015. Ett av våra delmål som vi jobbar med under säsongen var att som lag lära oss att prestera under pressade situationer. Vi såg fram emot denna cup med lag från Ryssland, Sverige, Finland och Norge. Vi klarade inte riktigt att nå ”vår nivå” under denna helg oavsett resultatet. Vi hamnade i så kallat i ”dödensgrupp”, med de senare två finallagen i vår grupp.  Vad är prestation? För hur konstigt det än kan låta så kan man faktiskt göra sin bästa prestation någonsin och ändå så förlorar man? Egentligen inget konstig, då man helt enkelt kan möta en bättre motståndare. Vi kan inte skylla på något, för vi hade gjort alla förberedelser så ”rätt vi kunde ha gjort”, vi var mycket bra förberedda fysiskt, vi hade inga motsättningar inom gruppen. Det kändes riktigt bra!
Läs mer: http://www.laget.se/IFKP16/News/4281931/Engagemang-motivation-och-gladje-

Efter cupen var det tillbaka till ”vardagen igen”, berättar Widde, så innebär det att fokuserat jobba med utveckling på individuellt plan, så väl som för laget. Det är här vi kan påverka, jobba med rätt saker och utmana oss själva med att ta nya steg. Kvaliteten på träningarna är något som vi jobbar med hela tiden. Inom olika dimensioner så som, fart, passningskvalitet, tajming och delaktighet. Helt enkelt så spelar man match så som man tränar, inga konstigheter.
Reflektionen på Kosa Mini World Cup är, att visst finns det saker att ta lärdom av och utveckla, men det är på ett helt annat plan. Långsiktigt bygger vi vinnarkultur,  så vi har några år på oss, det är inte nu vi behöver vara som bäst! Även om spelarna alltid vill vinna, säger Janne och Widde nickar instämmande. Säsongen innefattar seriespel i P16 Västra som innehåller totalt 10 lag där man möts i en dubbelserie. Vilket resulterar att ettan och tvåan i varje grupp går vidare till slutspel, två grupper om 4 lag, där vinnaren av grupperna till slut spelar final i början av mars månad.
Läs mer: http://www.laget.se/IFKP16/News/4370497/IFK-Kungalv-P16-onskar-God-Jul

Janne och Widde summerar, vårt P16 lag är på en resa, en resa som ingen vet vart den slutar? På resan har till denna säsong kommit nya 4 nya spelare, tre från Kareby och en från Surte till oss. Kul att spelare utifrån vill komma till oss och vara med oss på resan. Att bidra till laget gäller för alla, spelare, tränare och alla som hjälper oss runt laget. För vi ställer krav på oss inom gruppen och vill mycket med vår bandy, det är också precis så som vi utvecklas! Att hela tiden vilja utvecklas är den starkaste drivkraften vi har! Att försöka se det vi gör utifrån, ställa dom jobbiga frågorna till oss själv? Att inte bli bekväm och låta sig invaggas i falsk säkerhet! Inte alltid lätt? Men vem har sagt att det lätt och enkelt?

Ett positivt tankesätt är framgångsfaktorn, allt handlar om glädje, engagemang och motivation. IFK Kungälv P16 är framtiden!

Besök oss gärna: http://www.laget.se/IFKP16

#viärifkkungälvp16

Välkomna till Skarpe Nord!

Fotograf: Johan Spanås (www.bandyfoto.se)