Det är fantastiskt att IFK har ett P18-lag eftersom det egentligen inte fanns fullt lag när P18 anmäldes till Svenska Cupen i oktober. Men med initiativrika ledare som samlade spelare i olika åldrar, blev det en spelglädje och resultat över förväntan.

Idag består P18:s träningstrupp av spelare födda -97 (3 st), där man fått dispans, -98 (2 st) , -99 (3 st) samt spelar från P16, -00 (7 st) och -01 (1 st).  Truppen, som spelar i Allsvenskan, tränar tillsammans på onsdagskvällar 21:00. Men om någon tror att det är all träning, tror man fel.  De yngre spelarna tränar med P16 minst tre gånger i veckan och de äldre med Div 1 Kareby-Kungälv. Flera av spelarna går dessutom på Mimers Bandygymnasium vilket innebär ytterligare träningar.  Det är med andra ord är 100% bandy som gäller.

Tränarteamet för truppen är Urban Martinsson och Jan-Åke Widman. Pelle Andersson är lagledare och Stefan Berggren materialare. De är mycket nöjda med sammanhållningen och spelglädjen som denna blandade trupp visar och att spela i Allsvenskan istället för i Elitserien har varit lyckosamt.

Truppen har vunnit fyra av fem matcher hittills och det är utvecklande att möta jämstarka lag för att kunna sporras. Övriga lag är Tranås, Vetlanda, Höjden/Mölndal, Jönköping, Villa och Skövde. Tyvärr skulle ytterligre 3 matcher spelats, men matchen mot Mölndal regnade bort samt att både Tranås och Vetlanda fått lämna återbud för att man inte fått ihop till ett lag. Det innebär att vi har 3 ordinarie seriematcher kvar samt de 3 uppskjutna som alla skall klaras av på 3 veckor. Det blir tufft, men tyvärr en verklighet i vår sport.

Besök gärna vår hemsida och kolla på nästa match där detta härliga 100%-bandy-gäng spelar. Välkomna till Skarpe Nord!

http://www.laget.se/IFKBANDYP18

Fotograf: Johan Spanås (www.bandyfoto.se)

Här avslutar vi Ungdomskollen för denna säsong. Stort tack till alla ledare, spelare samt fotograf Johan Spanås för hjälp med artiklar och bilder.