IFK Kungälv tog på söndagen en stabil seger borta mot Sirius med 5-1. Segern var IFK Kungälvs första i Uppsala i Elitserien.
Då Kalix också vann väntar nu en direkt avgörande match mot norrlandsklubben på Skarpe Nord på tisdag. 

IFK Kungälv är tillbaka på vinnarspåret igen efter en rättvis seger borta mot Sirius.

Hemmalaget tog visserligen ledningen med 1-0 genom Kungälvsbekantingen Markus Kumpuoja – men efter att Lukas Persson kvitterade ställningen till 1-1 i slutet av halvleken var matchens Kungälv.

Halvtidsresultat: 1-1

Den andra halvleken var länge målsnål. På Kungälvs sjunde hörna för matchen lossnade det dock då Mikael Lindberg tryckte in 1-2 som blev lite ”proppen ur” för Kungälvs del i den 71:e matchminuten. De sista 20 minuterna gjorde IFK Kungälv ytterligare tre mål vilket till slut innebar att Kungälv vann med 5-1 och tog lagets första seger på Studenternas i Uppsala sedan föreningen tog klivet upp i elitserien säsongen 2007/2008.

Samtidigt som IFK Kungälv besgerade Sirius vann Kalix hemma mot Gripen med samma siffror. Inför den sista omgången är IFK Kungälv nu en poäng före Kalix i tabellen. Ett Kalix som just nu ligger på den översta kvalplatsen i tabellen och som på tisdag 19.00 gästar Skarpe Nord och IFK Kungälv i en direkt avgörande match gällande vilket lag som slipper kvalspel för att stanna kvar i den högsta serien.

Matchfakta: IK Sirius – IFK Kungälv.