IFK Kungälv tog en övertygande seger i den direkt avgörande matchen mot Kalix. Redan i halvlek hade Kungälv punkterat matchen genom att dra ifrån till hela 6-1.
– Vi spelade ruskigt bra i första halvlek, säger mittfältaren Fredrik ”Fidde” Johansson.

Kungälv slipper att kvala för att stanna kvar i elitserien efter att laget på tisdagskvällen tog en storseger mot Kalix Bandy med 8-4.

Lukas Persson inledde målfesten i den 11:e minuten framspelade avFredrik Johansson. Totalt blev det fyra mål för ”Pang-Pang” Persson.

De övriga Kungälvsmålen stod Adam Rudell, Ted Skoglund och Temmu Mättää för.

Efter att Kungälv i den andra halvleken gick ifrån till en ledning med 8-1 putsade Kalix i slutet av matchen till slutresultatet till 8-4.

Kungälvsspelarna var både nöjda och lättade efter matchen.

– Vi spelade fruktansvärt bra i den första halvleken och var ruggigt effektiva. Det är en av våra bästa halvlekar för säsongen, säger Fredrik Johansson efter segern.

Segern innebär att Kungälv landar på en tionde plats i elitserien på 21 poäng. Tre poäng före Kalix som nu får kvalspela tillsammans med Tillberga, Gripen och Sirius. Att laget inte riktigt räckte till för att knipa en slutspelsplats för klarar Fredrik Johansson beror på att man varit lite för ojämna sett över hela säsongen.

– Vi har egentligen varit med i nästan varenda match, men vi har varit lite för ojämna och ineffektiva, även i matcher vi egentligen spelat tillräckligt bra för att vinna.

Johansson passade även på att hylla IFK Kungälvs supportrar efter matchen.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla supportrar sin stöttar oss både hemma på Skarpe Nord och på bortaplan. Det är en ren fröjd att spela i Kungälvströjan, säger Fredrik Johansson.

Även i sista matchen bars Kungälvsspelarna av hemmapubliken som tillsammans med spelarna gjorde att Kalix för dagen hade svårt att stå emot Kungälvs offensiven.

IFK Kungälv vill och med matchen tackaa publik, spelare, sponsorer och funktionärer för säsongen som gått.

Vatten är bara is som väntar på nästa säsong.

Matchfakta IFK Kungälv – Kalix Bandy: