I helgen spelade IFK Kungälvs P16 SM-slutspel i jakten på en plats i den stundande SM-finalen som avgörs i Örebro den 13 mars. Efter två klara segrar mot Broberg och Nässjö under lördagen föll P16 dock med 1-3 mot Tillberga/Köping under söndagen. En förlust som innebär att laget missar finalen.

På fredagsförmiddagen satte sig spelare och ledare från IFK Kungälvs P16-lag sig i bussen upp mot Hälsingland.

Efter 18 raka segrar i grundserien åkte segermaskinen från Kungälv upp till de tre stundande matcherna i SM-slutspelet med starkt självförtroende. På lördagsförmiddagen besegrades värdlaget Broberg först med klara 4-0 på sin egen hemmais – Hällåsens IP i Söderhamn.

Under eftermiddagen fortsatte det bra för IFK Kungälv då Nässjö IF besegrades med 5-2.

Inför söndagens och helgens sista match mot Tillberga/Köping, som precis som Kungälv vann mot Nässjö och Broberg under lördagen, var förutsättningarna därför enkla: Vinnande laget tar sig vidare till final.

Laget som till slut tog sig till final blev Tillberga/Köping som efter 60 minuter spelade vann med 3-1 efter en jämn match.

Samtidigt som Kungälv, Broberg, Nässjö och Tillberga/Köping gjorde upp om en finalplats i Söderhamn möttes fyra andra lag i Småland i den andra slutspelshalvan där; Vetlanda, Karlstad Bandy, Blåsut/Vänersbog och Edsbyn gjorde upp om den andra finalplatsen.

För IFK Kungälvs P16-lags del är en fantastisk säsong nu avslutad. IFK Kungälv vill ge ett stort beröm till båda spelare och ledare i P16 samt hela ungdomssektionen för en väl genomförd säsong. Bland våra ungdomsspelare från bandyskolan och uppåt har vi mycket talang som hela tiden utvecklas vilket lovar gott inför framtiden.

IFK Kungälvs P16 spelartrupp består av:
#2 Axel Isberg, #3 Edwin Andersson, #4 Anton Ryde’n, #5 Filip Skånberg, #6 Måns Werner, #7 Gustav Friman, #8 Adam Bäverhag, #9 Hugo Nithander, #10 Emil Jenseus, #11 Alexander Ottosson, #12 Gabriel Hansson, #14 Jonathan Johansson, #15 Axel Garstam, #16 Filip Strand, #17 Jakob Busck, #18 Anton Andersson, #20 Arvid Sörfeldt och #21 Lucas Widman. Tränare Jan Bäverhag och Jan-Åke Widman

#viärkungälv