Cazzons hederpris går i år till IFK Kungälvs vice ordförande, Magnus Carlsson. Ett pris han själv varit med om att instifta.

Vi ringer upp Magnus Carlsson för att få höra hur han ser på utmärkelsen.

Grattis till den fina utmärkelsen.
-Tackar, tackar. Det var överraskande och annorlunda men oerhört hedrande att få denna uppskattning, säger Magnus när vi når honom.

Magnus berättar att det är en synnerligen annorlunda sits i år att vara en av kandidaterna när han själv är en av prisets instiftare tillsammans med broder Jonny Carlsson. För er som inte vet så är både Magnus och Jonny bröder till Fredrik ”Cazzon” Carlsson, som så tragiskt gick bort November 2010, och har instiftat priset för att hedra och hylla kamrater i och runt föreningen och som arbetar i Cazzons anda med att lyfta föreningen och bidra till dess framgång.

Processen mer seriös än man kan tro

Magnus talar sig varm över processen att utse kandidater och menar den är betydligt mer seriös än man kan tro då Skarpa Gubbars yttre image är skön sång med hejar-ramsor av klass.

- Varje kandidat belyses mycket noga och det tar cirka 30 minuter per nominerad att göra en samlad bild. Alla som har intresse av klubben borde egentligen få en chans att lyssna med för att känna den kraft, styrka och glädje som finns runt varje kandidat , säger Magnus

Efter nominering av kandidater är det röstning för att få fram den slutgiltiga vinnaren. I år fick naturligtvis inte Magnus vara med då han själv var nominerad. Att utse kandidater till nomineringen går till så att Skarp Gubbar har sina kandidater men även inskickade namn tas upp till granskningen så ingen lämnas utanför.

- Jag fick faktiskt beskedet och priset av Skarpa Gubbars styrelse igår på möte vi hade och det står nu på hedersplats i hemmet, säger en stolt Carlsson

Bandy har en naturlig plats i Magnus liv då han spelade som liten. Kallades för ”sniken” då han var lat och inte ville åka skridskor utan stod nästan alltid och lurpassade vid motståndarens målstolpar. Gick över till att stå i mål men slutade då det blev lite för mycket träning. Återkom efter ett tag som arbetande i IFK webbredaktion med TV och administratör av webbsidan och på senare år även IFK styrelse. I styrelsen tar han ett enormt ansvar, tillsammans med övriga styrelsemedlemmar, för att få det hela att gå runt. I år är det extra kämpigt då väder och vind stökat till det rejält och ekonomin svajig.

- Det märkliga är att jag tjatade hela tiden på Cazzon att sluta jobba ideellt och starta en firma och ta betalt för arbetet, säger Magnus. Nu vet jag dock varför Cazzon jobbade ideellt trots att det är mängder med timmar man lägger ner. Glädjen över att glädja andra samt den uppskattning man får. Det slår det mesta och det är därför man fortsätter, säger han

På frågan om framtidsplaner funderar inte Magnus länge utan det är ett år kvar i styrelsen och blir det inte omval efter det kommer det att bli andra uppgifter i föreningen. Han kommer alltid att vara kulturbärare av Cazzons hederspris och är nu ännu en av eldsjälarna i Sveriges ideella föreningsliv.

Stort grattis Magnus