IFK Kungälvs försvarare Hampus Kärnman har gjort klart för ytterligare en säsong med klubben.

Förlängningen innebär att 26-årige Hampus Kärnman är klar för sin 10:e säsong i IFK Kungälvs A-lag. Hampus flyttades upp i A-laget från IFK Kungälv/Kareby IS ungdomsverksamhet 2007 och har varit med på hela föreningens resa sedan laget gick upp i Elitserien från Allsvenskan.

Ursprungligen har Hampus sin bandyfostran i Göteborgsklubben Höjden. Under sina säsonger i IFK Kungälv har han antigen spelat libero eller back.

Den gångna säsongen spelade han samtliga IFK Kungälvs 26 seriematcher i Elitserien.

– Det är alltid jättekul att förlänga med klubben som har gett mig så mycket och som jag spelat åtta säsonger för i Elitserien. Jag hade intresse från en slutspelsklubb i elitserien och även från en satsande klubb i allsvenskan, och det var inte Frillesås kan jag väl säga. Det som gör att jag vill vara kvar är att jag trivs och otroligt bra i Kungälv och jag hoppas och tror  på att klubben löser situationen som vi är i. Vi har många duktiga spelare i laget och till slut tror jag att vi kan få ihop något riktigt intressant även nästa säsong. Nu hoppas jag att fler spelare tar efter och också väljer att förlänga, säger Hampus Kärnman.

IFK Kungälv är naturligtvis glada över att Hampus Kärnman väljer att stanna i klubben och ser fram emot att få se honom försvara IFK Kungälvs färger även kommande säsong på Skarpe Nord.