Svenska Bandyförbundets styrelse valde under eftermiddagen att inte riva upp ekonominämndens beslut gällande IFK Kungälvs elitlicens.

IFK Kungälv kommer därmed att spela i allsvenskan kommande säsong.

– Att klubbens ekonomi inte är i balans är något som vi är medvetna om och vi förstår att ekonominämnden valde att inte ge oss elitlicens. Vad vi försökte visa för förbundsstyrelsen är den kraft som föreningen har visat de senaste veckorna och den tro på framtiden som vi har.

Reglementet säger dock att föreningen måste vara skuldfri inom ett år och det är inget som vi i styrelsen kan lova i en budget med den resultat- och balans-prognos för 2015-16 som vi har i nuläget, säger IFK Kungälvs styrelse i ett gemensamt uttalande.

Under säsongen har ett arbete gjorts med representanter från föreningens olika delar för att skapa en ny vision och värdegrund för IFK Kungälv; ett arbete som gjorts för att förbereda föreningen för en hall och för att skapa en nystart i IFK Kungälv. Nu mer än någonsin blir det viktigt för oss att sätta kurs mot de mål som detta arbete tagit fram.

– Vi hade hoppats på att få göra den resan med ett lag i elitserien men nu blev det inte så tyvärr. Nu kommer vi ta några dagar och reflektera men sedan måste vi blicka framåt och börja bygga ett nytt IFK Kungälv. Det arbetet har redan inletts i och med de ansträngningar som har gjorts den senaste tiden, och vi kommer att fortsätta arbetet för att på sikt bygga upp en stark förening igen, säger IFK Kungälvs styrelse fortsatt i uttalandet.