IFK Kungälv har gjort klart med en ny huvudtränare för föreningens A-lag. Mannen som ska leda laget den kommande säsongen är Roger Knöös.

Roger Knöös är ett välbekant ansikte för de flesta i IFK Kungälv då han är fostrad i föreningen och varit spelare och ledare i A-laget i över 30 år.

Roger ledde som huvudtränare A-laget upp i Elitserien säsongen 2007/2008 och tränade även laget i den högsta serien under säsongerna 2008/2009 och 2009/2010.

Den senaste säsongen var han assisterande tränare till Ari Holopainen. Nu tar han återigen över rodret inför IFK Kungälvs nystart i allsvenskan.

– Jag brinner för bandyn och IFK Kungälv och för mig personligen blev det enklare att ta beslutet när det blev klart att vi spelar i allsvenskan kommande säsong. Min egen tanke var från början att fortsätta som assisterande tränare om det skulle ha blivit elitseriespel – under förutsättning att en ny tränare och föreningen hade velat ha det så. I allsvenskan blir det kortare resor och lite färre matcher vilket gör att jag hinner med att ha huvudansvaret vid sidan av mitt privata arbete, säger Roger Knöös.

Nu får Roger alltså återigen leda IFK Kungälv i allsvenskan.

– Resan vi gjorde förra gången var fantastisk och väldigt rolig. Samtidigt som styrelsen nu arbetar hårt med att få ordning på föreningens ekonomi blir min uppgift att få ihop en slagkraftig trupp tillsammans med föreningens sportgrupp efter de förutsättningar vi ges, säger Roger Knöös.

Han berättar att han har kontakt med flera av IFK Kungälvs spelare från den gångna säsongen.

– Jag ska ha möte med några av dem ikväll (läs torsdag) för att höra lite hur intresset hos dem ligger kring att spela vidare i IFK. Spelarna kör på själva just nu, deras fysiska status är jag inte orolig över, men det är klart att det är enklare när det finns en tränare som kan säga när, var och vad de ska träna på, säger Roger Knöös.

IFK Kungälv är oerhört glada över att Roger beslutat sig för att köra vidare som tränare för klubben.

– Roger är en IFK-ikon som känner föreningen ut och innan. Det känns inspirerande och tryggt att veta att han ska leda vår A-trupp den kommande säsongen. Vi känner att han är helt rätt person att leda A-laget under den nystart som vi just nu gör i hela föreningen. En nystart som ska kännetecknas av ödmjukhet, hårt arbete, kamratskap och framtidstro, säger IFK Kungälvs vice ordförande Magnus Carlsson.