IFK Kungälv har gjort klart med två nya A-lagsspelare inför den kommande bandysäsongen. Erik Olsson, 18, och Daniel Strömquist, 19, flyttas upp i det nya bygget av IFK Kungälv 2016/2017. 

Både Erik och Daniel kommer IFK Kungälvs egna led. Båda spelarna har spelat regelbunden seniorbandy då Erik Olsson spelat som junioravbytare med Frillesås i allsvenskan och även spelat med Kareby/Kungälv i division ett där Daniel också spelat under säsongen.

Daniel Strömquist gjorde A-lagsdebut för IFK Kungälv i tävlingsammanhang redan säsongen 2014/2015 då han spelade IFK Kungälvs sista elitseriekvalmatch mot Katrineholm på Skarpe Nord.

Daniel är försvarare och Erik kommer att konkurrera om en plats på IFK Kungälvs mittfält.

– Daniel och Erik är två talangfulla spelare från våra egna led som har den rätta viljan för att kunna utvecklas till riktigt bra bandyspelare. Trots att de är unga har de ganska mycket rutin från seniorbandy. Jag har själv haft dem båda på bandygymnasiet i Kungälv och det känns riktigt kul att vi kan satsa på dem i A-laget på riktigt nu, säger Karl-Fredrik Jonsson i IFK Kungälvs sportgrupp.

IFK Kungälv har just nu nio kontrakterade spelare inför den kommande säsongen. Sju av dem har spelat juniorbandy med IFK Kungälv och Mikael Lindberg kom som förstaårssenior till klubben och har spelat i föreningen i 13 säsonger.

– När vi har spelare som redan är duktiga och vill bli ännu bättre känns det kul att vi ser ut att kunna bygga ett väldigt intressant lag med en stomme från våra egna led. Vi kommer inte att kunna ha en hel trupp med egna spelare, några kommer alltid att komma utifrån, men det känns bra det vi gör nu och jag tror också att det kommer gynna bandyinstresset i Kungälv, säger Karl-Fredrik Jonsson.

Truppen just nu:

Huvudtränare: Roger Knöös

Målvakter: Victor Lindblom

Utespelare: Hampus Kärnman, Ted Skoglund, Victor Lindblom, Elias Modin, Mikael Lindberg, Lukas Person, Erik Olsson, Daniel Strömquist