IFK Kungälv har gjort klart med två nya byggstenar i nästa års lagbygge av #NyaKungälv. Andreas Berggren Eckerth återvänder till moderklubben efter spel i Frillesås och Robin ”Dirigenten” Mohlén har förlängt sitt kontrakt med klubben.

22-årige Andreas Berggren Eckerth lämnade IFK Kungälv för Frillesås BK inför förra säsongen. Nu återvänder lagkaptenen från IFK Kungälvs P18-lag som vann junior-SM-guld 2012 till föreningen.

– Andreas har en väldigt stark säsong bakom sig i Frillesås och är ett framtidsnamn. Trots att han är 22 år har han flera års rutin av spel i elitserien och känns väldigt kul att få tillbaka honom till moderklubb, säger Patrik Ewerstein i IFK Kungälvs sportgrupp.

Andreas kan användas över allt i försvaret, som halv och som mittfältare och har skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK Kungälv.

Samtidigt som Andreas återvänder till IFK Kungälv och Skarpe Nord har mittfältaren Robin Mohlén, 27, – även kallad ”mittfälts dirigenten” förlängt sitt kontrakt med föreningen ytterligare en säsong. Robin har Sandvikens AIK som moderklubb och är nu klar för sin fjärde säsongen i Kungälv.

– Robin är en riktigt bra bandyspelare, med bra speluppfattning och en riktigt vass passningsklubba som vi är väldigt glada över att få ha kvar, säger Karl-Fredrik Jonsson i IFK Kungälvs sportgrupp.

Truppen just nu: 

Huvudtränare: Roger Knöös

Målvakter: Victor Lindblom

Utespelare: Hampus Kärnman, Ted Skoglund, Victor Lindblom, Elias Modin, Mikael Lindberg, Lukas Person, Erik Olsson, Daniel Strömquist, Andreas Berggren Eckerth, Robin Mohlén.